MediaTalk
4 oktober 2019

MediaTalk: Snelweg Sprookjes

Geen tot weinig ervaring
Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring
Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 15,- (incl. BTW)

Datum&Tijd

4 oktober, 12:00-13:15 

Geo-target verzameling, computer vision en navigatie applicaties: deze technologie kun je inzetten om inspirerende toepassingen te maken. Tijmen Mulder van Robot Kittens weet als geen ander welke nieuwste technieken er gebruikt worden en wat er op dit gebied allemaal mogelijk is. Tijdens de MediaTalk op 4 oktober schetst hij een overzicht en gaat hij dieper in op het maakproces van de prijswinnende case Snelweg Sprookjes.

Kinderen worden overprikkeld door te veel schermtijd. Daarom ontwikkelde Achtung! in samenwerking met Robot Kittens voor Volkswagen ‘Snelweg Sprookjes’. Een app met op locatie gebaseerde interactieve audioboeken die gewone wegobjecten transformeren tot magische verhaallijnen. De app maakt gebruik van een op maat ontwikkelde story-engine die unieke verhalen maakt op basis van de locatie van de gebruiker.

Wat is er nodig aan slimme technologie om verhalen te laten reageren op de omgeving? Hoe hebben ze gegevensbronnen en computer vision ingezet? Welke uitdagingen kwamen ze tegen en wat waren de learnings? En wat kwam er kijken bij het ontwikkelen van een navigatietoepassing? Krijg een eerste indruk van het technische aspect van dit soort projecten tijdens deze MediaTalk op 4 oktober. Ben jij erbij?

 

https://mediaperspectives.nl/app/uploads/2018/08/ESF_footer_overig-300x71.png

De MediaTalk is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.

Programma

  • 12:00-12:15 inloop met broodjes Bar Boon
  • 12:15-13:00 Presentatie Tijmen Mulder
  • 13:00-13:15 Q&A
  • 13:15 afsluiten
Tijmen Mulder
Tijmen Mulder

Na zijn avonturen bij Lacomunidad, MTV Networks en Refunk en als oprichter van Superhero Cheesecake is Tijmen Mulder tegenwoordig één van de mede-eigenaren van Robot Kittens. Hij is daar developer, creatief en all-round bad-ass. De unieke combinatie van verschillende disciplines en technieken maken het werk van Robot Kittens van ongekend niveau. Verder is hij heel bescheiden. Zijn interesse ligt daar waar techniek, design, UX en video samenkomen. Met name apps, dynamische websites, virtual-en augmented reality. Hij acteert, schrijft en regisseert toneelstukken en financiert graag uitvindingen op Kickstarter. Daarnaast speelt hij graag op flipperkasten. Naast het in ontvangst nemen van diverse prijzen (o.a. Cannes Lions, Spin Awards en Webby’s) is hij samen met zijn vrouw een gek kattenvrouwtje en gek op hete saus.

24 september 2023
Er zijn nog geen reviews