Kookhulp BinnensteBuiten
5 oktober 2018

MediaTalk: Voice Interaction

Geen tot weinig ervaring
Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring

Datum & Tijd

Vrijdag 5 oktober 2018
12.00-13.15 uur

Locatie

SWITCH,
Joop van den Endeplein,
Media Park Hilversum

Met de introductie van de Nederlandse Google Assistent komt spraakgestuurde technologie in ons land in een stroomversnelling. Allerlei grote merken komen met een dienst die je met je stem kunt besturen. Zo ook KRO-NCRV – zij ontwikkelden Chef-kok BinnensteBuiten, een voicedienst die je helpt bij het koken van de gerechten uit het populaire tv-programma. Vera Holland, content-specialist van KRO-NCRV, geeft in deze MediaTalk op vrijdag 5 oktober een kijkje in de keuken bij het ontwikkelen van deze voice-dienst.

In tijden van veranderende media is het voor KRO-NCRV belangrijk om voorop te lopen. En omdat voice niet anders dan groot kan worden was het voor de afdeling Innovatie vanzelfsprekend om daar op in te spelen. Het merk BinnensteBuiten gaf goede mogelijkheden om met voice-diensten te experimenteren omdat ze daarmee een gezicht nog dichter bij het publiek brengen, de community van BinnensteBuiten vergroten en een nieuwe doelgroep aantrekken.

Vera Holland geeft tijdens deze toelichting op het maakproces van de voice-dienst voor BinnensteBuiten. Hoe hebben ze het proces van ontwikkeling opgepakt? Welke uitdagingen kwamen ze daarbij tegen? Hoe belangrijk zijn de structuur van de dienst, de tone of voice, keuze voor een stem, persoonlijkheid en vindbaarheid? Na de MediaTalk heb je inzicht in wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een voice-dienst.

De MediaTalk is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp voice-diensten. Van makers tot docenten op hogescholen, van projectleiders tot consultants. Ook studenten zijn welkom!

12:00-12:15 inloop met broodjes van Bar Boon

12:15-13:00 Presentatie Vera Holland

13:00-13:15 Q&A

13:15 afsluiting

Vera Holland (KRO-NCRV)
Vera Holland (KRO-NCRV)

Vera Holland is online content specialist en content owner bij KRO-NCRV. Hier ontwikkelt zij vernieuwende digitale concepten of voert hier redactie op. Naast de voicedienst van BinnensteBuiten werkte ze onder meer aan een 10-weken durend chatbot-verhaal waarin één van de personages van de dramaserie Vlucht HS13 tot leven kwam via Facebook Messenger. Ze ontwikkelde verschillende digitale verhalen en platforms voor KRO-NCRV en deed de online strategie en redactie voor verschillende NPO3 jongeren titels.

21 mei 2024
Er zijn nog geen reviews