2 maart 2021

MediaTalk: Bouw een audio-community op Clubhouse

Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 0,- (Gratis)

De app Clubhouse, waarmee je een audio-community kunt vormen, is een van de grootste trends van dit moment. Er zijn inmiddels 2 miljoen gebruikers van over de hele wereld en dat aantal groeit gestaag. Wil je lid worden? Dat gaat niet zomaar, de app is voor een exclusief gezelschap beschikbaar.

Maartje Blijleven, oprichter van de ‘Online Community Academy’ en ‘Community Leaders Club’, weet als geen ander hoe je een community start en uitbreidt. Clubhouse trok dan ook meteen haar aandacht en binnen een maand tijd had zij ruim 2400 volgers. Inmiddels is ze een ‘Clubhouse expert’ en geeft ze online masterclasses over het gebruik van de populaire app.

Lid worden van Clubhouse kan alleen als je wordt uitgenodigd door een andere gebruiker. Eenmaal lid, kun je op zoek gaan naar ‘rooms’ binnen je eigen interessegebied, waarin audiogesprekken over dat onderwerp gevoerd worden. Er zijn ontzettend veel niches waarin maximaal 5000 gebruikers tegelijkertijd tijdens deze live sessies kennis uitwisselen. De gesprekken worden niet opgenomen, dus je kunt het naderhand niet terugluisteren.

In de MediaTalk van 2 maart vertelt Maartje hoe je deze informele omgeving op een professionele manier kunt inzetten. Hoe creëer je een online community binnen Clubhouse? Wat moet je juist wel en wat juist niet doen? Maartje heeft de learnings op een rijtje gezet en vertelt hoe je als journalist, programmamaker of marketeer kunt aanhaken op deze nieuwe hype!

 Programma

  • 12.00 – 12.15 uur: Introductie
  • 12.15 – 13.00 uur: Presentatie MediaTalk met Q&A
  • 13.00 – 13.15 uur: Afsluiting

Deze editie zal volledig via Zoom plaatsvinden, de link naar de sessie ontvang je na inschrijving. Uiteraard krijgen de deelnemers de mogelijkheid om tijdens de sessie vragen te stellen!

De MediaTalk is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp

 Programma

  • 12.00 – 12.15 uur: Introductie
  • 12.15 – 13.00 uur: Presentatie MediaTalk met Q&A
  • 13.00 – 13.15 uur: Afsluiting
Maartje Blijleven
Maartje Blijleven

Maartje Blijleven is de nummer één bestseller auteur, keynote spreker en al twintig jaar digital community expert voor bedrijven zoals Endemol, KLM en Facebook. Als oprichter van de Community Leaders Club en Online Community Academy, weet ze als geen ander hoe je een community start en uitbreidt. Ze staat bekend als de ‘queen of communities’ en helpt honderden ondernemers en professionals om succesvol te zijn met hun eigen online community.

Ben Willems, OQTOO IM
12 januari 2021
Interessant en inspirerend!
Inge Blauw, Programmamanager - Hogeschool Utrecht
12 januari 2021
Boeiend onderwerp en een uitstekende spreker!
Patty Joosten, Accountmanager opleiding Creative Business - Hogeschool Inholland
12 januari 2021
Super interessant, fantastische spreker!
Ben Willems - Producent OQTOO IM
9 juni 2020
Helder gesproken en mooi onderwerp. Ben benieuwd naar de verdere ontwikkeling!
Arjan Snijders - Station Manager NH Radio
12 mei 2020
Leuk en interessant!
Annika Kuyper - Producer Mata Hari Media
12 mei 2020
Leuk! Beide sprekers waren kundig over het betreffende onderwerp en prettig om naar te luisteren.
Bart van der Linden - Contentontwikkelaar Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
12 mei 2020
Uitstekend!