(online) Leiderschapscoaching

Geen tot weinig ervaring
Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring
Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 150,- (excl. btw) per sessie

Door het coronavirus werkt iedereen al een tijdje thuis. Voor leidinggevende eindredacteuren, regisseurs, managers of teamleads brengt dit verschillende uitdagingen met zich mee. Hoe houd je je medewerkers betrokken, bewaak je het proces en hoe geef je sturing nu je elkaar niet fysiek kunt zien? Vragen waar je zelf niet altijd 1, 2, 3 uitkomt. Deze uitdagingen kunnen getackeld worden met onze leiderschapscoaching, nu ook online beschikbaar. Tijdens de intelligente lockdown nu tijdelijk 10% korting.

 

Combinatie-aanpak

In je leidinggevende rol heb je regelmatig te maken met een spanning tussen wat teamleden van je verlangen en de eisen die de organisatie/project aan je stelt. Inzicht geven in hoe je hiermee omgaat is een belangrijk doel van leiderschapscoaching. Wij richten ons daarom altijd op een combinatie van:

  • Persoonlijk leiderschap: hoe reageer jij op lastige situaties? Wat zijn jouw belemmeringen? En waar liggen jouw drijfveren en waarden? Wat is jouw visie op leidinggeven?
  • Inzicht in jouw rol en positie als leidinggevende. Welke dynamiek speelt er in de organisatie waar jij mee te maken hebt? Welke (project)opdracht en doelen moet jij halen? En hoe lukt dat met dit team?

Aan de start van het coachingstraject bespreek je met de coach welke leervragen je hebt, zodat jullie de thema’s in het traject kunnen vaststellen.

 

Voorbeelden van thema’s/onderwerpen

  • Performance management

Prestatiemanagement of performance management (PM) omvat alle activiteiten, die ervoor zorgen dat doelen op effectieve en efficiënte wijze worden behaald. Hoe doe je dat met een agile of scrum-werkwijze? Je leert op gedrag en resultaten te sturen in een sterk veranderende omgeving.

  • Stijl van leidinggeven

Vaak merken leidinggevenden/teamleads dat ze een eigen leiderschapsstijl hebben ontwikkeld, maar dat hier weinig stijlflexibiliteit in zit. Hoe zorg je ervoor dat je meer flexibiliteit ontwikkelt, en dat je per situatie een stijl toepast die effectief is?

  • Organisatiedynamiek

Als teamleider moet je omgaan met veranderingen op organisatieniveau. Hoe ga je daarmee om? Hoe krijg je jouw teamleden daarin mee? Hoe ga je om met beperkte middelen?

  • Samenwerking in je team

Hoe zorg je ervoor dat teamleden goed met elkaar samenwerken, en er een gemeenschappelijk doel ontstaat?

Deze coaching is voor alle mediaprofessionals met een leidinggevende functie die hun leiderschapskwaliteiten naar een hoger niveau willen brengen.

Het traject bestaat uit 4 tot 6 gesprekken met de volgende onderdelen:

Intakegesprek

In ons eerste (intake)gesprek maken we kennis en gaan we in op je specifieke coachvraag. Zo ervaar je direct de werkwijze van de coach. Samen formuleren we doelen voor het coachingstraject.

Plan van aanpak

Na het intakegesprek stelt de coach een plan van aanpak op waarin hij of zij beschrijft wat de coachvraag is, en hoe je daaraan gaat werken. Op basis van dit plan van aanpak beslis je als coachee of je het coachingstraject daadwerkelijk ingaat. De kosten worden daarna ook pas in rekening gebracht. Mocht je besluiten niet verder te gaan, dan wordt het traject kosteloos geannuleerd.

Coachingsgesprekken

Afhankelijk van je vraag en je coachingsdoelen zijn er na het intakegesprek 3-5 coachingssessies mogelijk. Bij leiderschapscoaching bepaal je zelf wat je inbrengt en waar we aan werken. Samen houden we steeds het doel en jouw ambitie voor ogen. Coaching is maatwerk dus er is geen vast programma. Jouw coachvraag staat steeds centraal.

Wat er wordt besproken tijdens de coachingsgesprekken en wat er in het plan van aanpak staat, is vertrouwelijk. De coach deelt dit alleen met je organisatie of leidinggevende wanneer je daar als coachee toestemming voor geeft.

Esmee Verhagen
Esmee Verhagen

Ik ben Sociaal Psycholoog en Interventiekundige. Mijn aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie. Ik ben opgeleid in Appreciative Inquiry, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Co-Active Coaching. Mijn loopbaan startte ik als selectiepsycholoog bij het Ministerie van Defensie. Daarna werkte ik 9 jaar als consultant, trainer en coach en vanuit deze rollen heb ik met een breed scala aan organisaties en mensen samengewerkt.

In mijn trajecten vind ik het belangrijk om samen en vanuit vertrouwen te werken en zichtbare resultaten te bereiken. In een traject met mij doe je inzicht in je kwaliteiten, waarden en wensen op en staat gedrag(-sverandering) centraal. Mijn stijl is zowel warm en toegankelijk als scherp en resultaatgericht. Ik geloof dat leren en werken bijdragen aan een waardevol leven. Anderen coachen richting energiegevend werk geeft mij veel voldoening.

Flores van Emmerik
Flores van Emmerik

Ik vind het fijn als mensen het werk vinden dat zij willen hebben. Of hun werk beter doen doordat ze mentaal sterker zijn geworden. En werkgevers maak ik graag blij door een helder advies te geven over een persoon (assessment center) of afdeling.

Bij het begeleiden van mensen vind ik het belangrijk mensen zelf na te laten denken over praktische oplossingen voor soms ingewikkelde psychologische problemen. Maar als ik ergens verstand van heb, geef ik natuurlijk wel mijn mening. Ik heb veel kennis over verschillende methodes en wordt zelf gedreven door nieuwsgierigheid en aandacht. Als je vastzit in je werk, kan professionele hulp, gebaseerd op psychologie, je helpen om sneller je potentieel waar te maken.

Coach Casper Hoorn
Casper Hoorn

Ik ben Casper Hoorn, arbeids- en organisatiepsycholoog, en begeleid, coach en train al ruim 16 jaar talenten, leidinggevenden en professionals in hun ontwikkeling. Met veel passie help ik organisaties en medewerkers hun kwaliteiten en drijfveren te ontdekken en te realiseren. Ik doe dat aan de ene kant op een pragmatische, doelgerichte en oplossingsgerichte manier, aan de andere kant heb ik oog voor de onderstroom in de persoon of de organisatie waar iemand werkt. In ons werk wordt er voortdurend gevraagd onszelf aan te passen en te voldoen aan de verwachtingen, soms raken we hierdoor verwijderd van wie we zijn en waar we goed in zijn. Het is een hele kunst dicht bij jezelf te blijven en tegelijkertijd te voldoen aan de vele verwachtingen van je omgeving. In mijn trajecten staan vertrouwen en openheid centraal, samen bepalen we de agenda. Ik geloof dat het helpt om regelmatig op een andere manier naar je eigen vraag te kijken, vaak gebruik ik hiervoor humor, speelsheid en uitdaging.”

 

Dijk & Van Emmerik
Dijk & Van Emmerik

Bij hr-adviesbureau Dijk & Van Emmerik werkt een creatief, deskundig team van arbeids- en organisatiepsychologen iedere dag aan nieuwe oplossingen voor arbeidsvraagstukken. Van assessments tot coachingsprogramma, van outplacementtrajecten tot therapie en training: als (wetenschappelijk) bewezen is dat het werkt, bieden wij het aan. Omdat het voor veel organisaties belangrijk is dat mensen optimaal presteren. Gelukkig is dat ook precies wat de meeste werknemers willen: goed presteren. En daarvoor kun je onze hulp inroepen. Meer informatie.

Coachee 2
7 oktober 2019
De coaching kwam overeen met mijn behoefte en vraag naar sturing als het gaat om je eigen kwaliteiten herkennen, jezelf onderscheiden en voor jezelf op komen op professioneel gebied. Mijn coach was erg inspirerend.