Cursus Storytelling HU
27 september 2019

Journalistiek voor academici en professionals

Inschrijven € 5350 (vrij van btw)

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht.

Heb jij een academische studie afgerond en wil je je verdiepen in de journalistiek? Dan is Journalistiek voor academici en professionals de cursus voor jou. Je leert hoe je jouw academische kwaliteiten inzet voor een succesvolle carrière in de journalistiek.

Als academicus hebt u vaak een streepje voor in de journalistiek. U bent specialist op een bepaald terrein, beschikt over een goed netwerk en kunt met uw kritische

en theoretische blik haarscherp de ontwikkelingen in uw vakgebied schetsen. In de cursus Journalistiek voor academici leert u om die kwaliteiten in te zetten in een journalistieke loopbaan.

De journalistieke basishouding is nieuwsgierig, onbevangen en gezond kritisch. Niet voor niets is ‘hoor en wederhoor’ een klassiek journalistiek principe, net als ‘één bron is geen bron’. Een goede journalist laat zich niet voor een karretje spannen, durft door te vragen en onderzoekt alle feiten voordat hij of zij tot publicatie overgaat. Het aanleren en versterken van die journalistieke attitude loopt als een rode draad door de opleiding.

Meer informatie en inschrijven vindt u op de website van de Hogeschool Utrecht.

 

De cursus staat open voor iedereen die een academische studie heeft voltooid. Ook afgestudeerde hbo’ers kunnen zich aanmelden. Voor deze cursus geldt een selectieprocedure.

Jaarlijks kunnen maximaal twaalf personen deelnemen. De meeste deelnemers hebben nog weinig ervaring in de journalistiek, maar beschikken wel over goede schriftelijke vaardigheden.

U leert het journalistieke proces beheersen van begin tot eind. Van het eerste idee voor een productie, nadenken over doel en doelgroep, pitchen bij een opdrachtgever, veldwerk, bronnenonderzoek, schrijven, schrappen, redigeren; stap voor stap leert u publicabele journalistieke producties maken. U leert uw eigen kwaliteiten als journalist kennen en vergroten en u ontwikkelt een eigen visie op het vak. U leert de weg kennen in het Nederlandse medialandschap: de platforms, de makers, het discours. U leert alles wat nodig is om betaalde opdrachten te verwerven en een succesvolle loopbaan in de journalistiek te starten.