Cursus Storytelling HU
24 september 2021

Journalistiek voor academici en professionals

Inschrijven € 5350 (vrij van btw)

Tijdens de cursus leer je het journalistieke proces beheersen van begin tot eind. Je gaat nadenken over doel en doelgroep, veldwerk doen, bronnenonderzoek uitvoeren, zelf schrijven, schrappen en redigeren. Zo leer je precies wat jouw sterke punten zijn. Verder leer je je weg kennen in het Nederlandse medialandschap en alles wat nodig is om betaalde opdrachten te verwerven.

Inhoud opleiding

ICT-problemen bij de overheid, zware criminaliteit in Brabantse dorpen, kindermisbruik in de kerk; zonder hardnekkige onderzoeksjournalisten zou er niets over bekend zijn geworden. Tijdens deze cursus zorgen wij ervoor dat je alle facetten van de journalistiek leer beheersen, waardoor jij als journalist een belangrijke maatschappelijke rol kan vervullen.

Na de opleiding krijg je het certificaat Journalistiek voor academici en professionals. Dit certificaat heeft een zeer goede naam in de branche. Dit certificaat wordt aangevuld met een bijlage waarin de mentor beschrijft welke wapenfeiten je tijdens de opleiding hebt behaald en wat je sterke punten als journalist zijn. Hiermee kun je als journalist aan de slag.

Heb jij een academische studie afgerond en wil je je verdiepen in de journalistiek? Dan is Journalistiek voor academici en professionals de cursus voor jou.

Tijdens de cursus werk je in een groep aan je vaardigheden. Vakdocenten en gerenommeerde journalisten behandelen de verschillende aspecten van het vak. Schrijven, redigeren, bronnenonderzoek, pitchen, veldwerk… alles komt aan bod. Werkbezoeken horen ook bij de cursus: we gaan bijvoorbeeld naar de redactie van een publieke omroep en de Nacht van de Journalistiek. Ook een rondleiding door politiek Den Haag staat op het programma. Tot slot loop je kort stage.

 

Hogeschool Utrecht docent(en) onbekend
Hogeschool Utrecht docent(en) nog niet bekend

Klik op de link in het menu ‘Algemeen’ voor meer informatie.

24 januari 2021
Er zijn nog geen reviews