itemregie
27 augustus 2019

Item regie TV / online

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 1475,- (excl. BTW)

Op 27 augustus 2019 start de inspirerende training 1-cameraregie onder leiding van programmamaker/regisseur Bart Nelissen. In 2,5 dag doorloop je het hele proces van het schrijven van een script, het draaien met, en aansturen van een cameraploeg, en de montage.

De training is zeer hands-on. Naast theoretische basiskennis en analyse van voorbeelden en toepassingen is het vooral veel zelf doen: research, schrijven, een cameraman/vrouw aansturen en werken met een editor.

Na 2,5 dag intensieve training zijn de deelnemers in staat zelfstandig een goed inhoudelijk item te maken, met een vorm die uitnodigt tot blijven kijken. Het maximum aantal deelnemers is 4. Op deze manier krijgt iedereen veel persoonlijke begeleiding.

De kosten van deze cursus zijn € 1.475,- exclusief BTW, inclusief verblijfskosten (koffie, thee, lunch). De cursusdagen zijn 27 augustus, 3 of 4 september en 12 september.

Deze cursus is voor deelnemers met geen tot weinig ervaring met item regie.

Dag 1 – theorie (27 augustus) 

  • bekijken werk van anderen en de kenmerken van een goed item definiëren.
  • stappen bij het maken van een item: aandacht voor format, focus en storytelling.
  • oefening aan de hand van concreet onderwerp met het maken van een ‘item op papier’.

Dag  2 – draaien (3 of 4 september) 
Elke deelnemer heeft een halve opnamedag met een cameraman/vrouw tot zijn beschikking! Iedere deelnemer draait een eigen item met een cameraman/vrouw. Bart gaat mee voor training on-the-job.

Dag 3 – montage (12 september) 
We kijken terug op de draaidag, en met Bart als editor wordt je item gemonteerd. In overleg kan je ervoor kiezen zelf te monteren op een gewenst systeem. De nadruk ligt hier op je inhoudelijke keuzes als item maker: hoe houd je de focus en urgentie van je item tot in de montage vast?

2 Of The Guys Trainersburo
2 Of The Guys Trainersburo

Deze cursus wordt verzorgd door een van de trainers van 2 Of The Guys Trainersburo