In Pod we trust
4 juni 2019

In Pod we trust: podcasten voor beginners juni

Geen tot weinig ervaring
Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 657,- EXCL. BTW (€795,- INCL. BTW)

Datum & Tijd

Dinsdagavond 4, 11, 18 en 25 juni
18.30-21.30

Locatie

Media Perspectives Learning Space
Joop v/d Endeplein 1
1217 WJ Hilversum

Kortingen

ZZP-ers krijgen 30% korting op deze cursus. Mail voor de kortingscode naar talent@mediaperspectives.nl. Stuur in ieder geval je KvK nummer en website mee.

Partners van Media Perspectives krijgen ook korting, mail hiervoor naar talent@mediaperspectives.nl

Met 2,2 miljoen Nederlandse luisteraars, is de podcast nog nooit zo populair geweest. Dat is niet gek, want podcasts bieden jou als verhalenverteller enorme potentie. Wil jij weten hoe je je eigen podcast, van concept tot koptelefoon, kunt uitwerken? Doe dan mee aan de cursus In Pod we trust en leer van Maarten Westerveen van de populaire ‘Echt Gebeurd’ podcast hoe je een succesvolle podcast maakt. Deze cursus bieden we aan in samenwerking met onze partner Hogeschool Utrecht.

Podcasting biedt veel kansen

Podcast is een persoonlijk medium, omdat je hoort wie er spreekt. Als maker bouw je hierdoor sneller een band op met je publiek. Bovendien hoeft het maken van podcasts niet moeilijk of duur te zijn. Podcasts zijn daarom interessant voor verschillende sectoren. Journalisten zetten podcast in om verhalen over te brengen. Cultureel erfgoed gebruikt podcasts om bezoekers te informeren over bijvoorbeeld exposities en voorstellingen. Bedrijven gebruiken het om over nieuwe innovaties of problemen te praten en zo merkbekendheid en thought leadership op te bouwen. Kortom: de opties zijn eindeloos! Ben je dus van plan om een podcast te starten, dan is de cursus In Pod we trust wat voor jou.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van podcasts, maar nog geen ervaring heeft met het maken ervan. Er is verder geen werkervaring nodig.

In deze cursus leer je onder meer:

  • een idee ontwikkelen tot een beluisterbaar eindresultaat
  • een basis in opname- en montagetechnieken
  • verschillende narratieve technieken inzetten
  • sociale media effectief gebruiken
  • een financiële basis ontwikkelen
Maarten Westerveen
Maarten Westerveen

Maarten maakt sinds 2007 podcasts. Zijn eerste was samen met Geert Mak voor zijn programma ‘In Europa’. Nu werkt hij voor de meest populaire podcastshow van Nederland: Echt Gebeurd. Ook werkt hij voor podcastbedrijf Dag en Nacht Media en is docent Storytelling & Podcasting aan de Hogeschool Utrecht.