E-learning datajournalistiek

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 55,- (incl. btw)

In deze 4-delige online cursus Datajournalistiek praat Jerry Vermanen (datajournalist KRO-NCRV voorheen NU.nl) met een groot aantal experts op het gebied van datajournalistiek, maar telkens met de vraag: Hoe start je nou als redacteur op een regionale nieuwsredactie met datajournalistiek? Is het ingewikkeld of valt het eigenlijk wel mee? En wat voegt het toe aan je onderwerp, of dit nou online, radio, tv of schrijvend betreft?

 

Voor iedereen die geïnteresseerd is in datajournalistiek.

Ieder hoofdstuk bestaat uit een video waaraan één of meerdere links zijn toegevoegd met extra informatie én inspiratie zodat je snel zelf aan de slag kunt.

Looptijd: 3 maanden geldig

Jerry Vermanen
Jerry Vermanen

Jerry Vermanen werkt als datajournalist bij de datajournalistieke onderzoekswebsite Pointer (KRO-NCRV). Hij ontmaskerde directeuren die miljonair zijn geworden van zorggeld, confronteerde downloaders van kinderporno met data en slimme zoektechnieken, en werkte samen met Bellingcat en Lighthouse Reports om Nederlandse wapens in conflictgebieden te ontdekken. Daarnaast schreef hij samen met Andrew Dasselaar het Handboek Internetresearch & Datajournalistiek.

25 april 2024
Er zijn nog geen reviews