13 juni 2019

Productiecursus

Enige tot redelijke ervaring

Meer informatie:

Deze training wordt aangeboden door trainersburo 2 of the guys.

Tijdens deze cursus komen alle onderdelen van het productieproces aan bod. Als producer ben je de logistieke en zakelijke spil van een project of productie. Waar moet je rekening mee houden als producer? Welke verschillen tussen producties voor verschillende genres en platforms zijn er? Hoe stel je een planning en een begroting op? Van welke wet- en regelgeving moet je op de hoogte zijn?

Na deze cursus heb je veel inhoudelijke kennis opgedaan over het productievak én heb je geoefend in skills die belangrijk zijn voor een producer, zoals plannen, begroten en onderhandelen.

Meer informatie en inschrijven vindt u op de website van trainersburo 2 of the guys

Deze driedaagse training is voor startende producers en productie-assistenten die willen groeien.

Dag 1
Wie is de producer? Welke karaktereigenschappen helpen bij dit beroep en welke zeker niet? We doen een aantal verrassende oefeningen in samenwerken en coördineren, en we buigen ons over het totale productieproces. Welke genres zijn er (ieder met zijn eigen eigenaardigheden)?
Voor welke platforms, cross mediaal, multimediaal en/of interactief, produceren we?
We zetten een uitgebreide brown paper sessie op waarbij de verschillende platforms, afdelingen en disciplines op één tijdlijn worden gezet. Zo krijgt de deelnemer inzicht in het belang van de verschillende samenwerkingsvormen en de flow van een project.

Dag 2
Als producer ben je de logistieke en zakelijke spil van een project of productie. Op dag 1 hebben we al een grote tijdlijn gemaakt en we gaan nu verder inzoomen.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
Plannen en begroten.
Derde geldstromen en subsidies
Commissariaat | Wat mag wel en niet van het Commissariaat van de Media
Contracten, overeenkomsten en andere formulieren.
Wij lopen door alle mogelijke productieformulieren heen – letterlijk in spelvorm.

Dag 3
Auteursrecht | mag er dan helemaal niks meer? We doen een kleine quiz. De winnaar kan het niet worden maar wel krijgen; advocaat :).
Nu we helemaal bomvol zitten met alle inhoudelijke kennis komt het tijdens het produceren in de praktijk vooral aan op je skills als onderhandelaar. Want dat doe je de hele dag. Een top trainingsacteur komt met bijzondere cases waar je je helemaal in kunt uitleven. En als je wilt is natuurlijk ook ruimte voor eigen inbreng van een situatie die je mogelijk in een veilige omgeving nog eens wilt uitproberen.

 

2 Of The Guys Trainersburo
2 Of The Guys Trainersburo

Deze cursus wordt verzorgd door een van de trainers van 2 Of The Guys Trainersburo

18 juni 2024
Er zijn nog geen reviews