HU podcast
25 maart 2021

Podcasten voor beginners

Geen tot weinig ervaring
Enige tot redelijke ervaring
Inschrijven € 1095,- (vrij van btw)

Partneraanbod

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht

Datum & Tijd

12 maart tot en met 16 april 2020

Locatie

Koningsbergerstraat 9 Utrecht

Deelnemers

Maximaal 10 deelnemers

Als journalist kun je nu ook met podcasts aan de gang, het is inmiddels een volwaardig medium. Maar wat is een goede podcast en wanneer is het een goed idee er een te maken?

Tijdens de cursus Podcasten voor beginners krijg je alles mee om je eigen podcast, van concept tot koptelefoon, uit te werken.

De post-bachelorcursus Podcasten voor beginners is bedoeld voor journalisten, communicatieadviseurs en starters.

Je hebt hbo-denkniveau. Graag ontvangen wij bij aanmelding ook je cv.

 

  • Het concept: wat maakt een goede podcast en hoe vertaalt een goed idee zich naar een product?
  • Het verhaal: podcasts hebben het vermogen om verhalen te vertellen die anders moeilijk of zelfs onmogelijk te vertellen zijn. Dat gaat niet alleen op voor de informatie maar ook voor de verteller. Podcasting is persoonlijk – jouw eigen stemt telt mee.
  • Opname- en montagetechnieken.
  • Publiek vinden: hoe breng je jezelf onder de aandacht en hoe zorg je voor financiële ondersteuning?
  • Aan de slag met je ideeën: we werken toe naar de proefepisodes, wisselen tips en advies uit, zetten elkaar scherp. Professionele podcasters luisteren naar je pitch en geven waardevolle feedback.
  • Luisteren en evalueren.

Er komt wat theorie aan bod maar de nadruk ligt op oefenen. Het is een proces van veel vallen en minstens zo vaak opstaan. Zowel de docent als je medecursisten helpen je om obstakels te overwinnen en op te krabbelen uit de klassieke valkuilen. Je krijgt oefenopdrachten die we plenair bespreken.

 

Maarten Westerveen
Maarten Westerveen

Maarten maakt sinds 2007 podcasts. Zijn eerste was samen met Geert Mak voor zijn programma ‘In Europa’. Nu werkt hij voor de meest populaire podcastshow van Nederland: Echt Gebeurd. Ook werkt hij voor podcastbedrijf Dag en Nacht Media en is docent Storytelling & Podcasting aan de Hogeschool Utrecht. 

Chris Bajema
Chris Bajema

Chris startte als podcastpionier in december 2015 zijn onafhankelijke podcast ‘Man met de microfoon’ een programma vol echte en bíjna echte verhalen. Met zijn oranje Ford Transit rijdt hij door zijn eigen buurt om mensen te interviewen. Inmiddels is hij begonnen aan zijn 4e seizoen dat mede mogelijk gemaakt door de het AFK.

Hij is ook winnaar van de Meestervertellersprijs 2016 van de Stichting Verhalende Journalistiek. Bekijk de website van Chris Bajema voor meer van zijn projecten.

4 maart 2024
Er zijn nog geen reviews