14 maart 2019

Creatief schrijven

Inschrijven € 1295 (vrij van btw)

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht.

Kom in de flow. Verlaat de schrijfsleur en doorbreek blokkades en zelfcensuur. Masseer uw schrijfkramp weg met de creatieve schrijftechnieken uit deze cursus. Uw teksten worden soepeler en u springt gemakkelijker over hordes. U schrijft sneller, bewuster en levendiger.

Iedere schrijver kent het gevoel. U structureert informatie en plaatst zorgvuldig gekozen woorden op zinsniveau in de juiste volgorde. Inhoudelijk klopt het allemaal als een bus. De punten en komma’s staan op de juiste plekken en de computer bevestigt dat alles juist is gespeld.

Kortom, u schrijft volgens het boekje. Toch neigen uw teksten naar de plichtmatige kant. Geniet u eigenlijk wel van schrijven? Na deze cursus wel!

Wat u leert

U ervaart dat u het schrijfproces zelf kunt besturen en activeren. Door te experimenteren met meer dan tien verschillende literaire technieken creëert u nieuwe invalshoeken en ontwikkelt u nieuwe schrijfvaardigheden. U krijgt inzicht in de kneepjes van het vak, van verschillende voorbereidingstechnieken tot het toepassen van geavanceerde stijlfiguren op woord- en zinsniveau.

U leert die technieken met nieuwe inspiratie toe te passen op verschillende schrijfgenres. Met uw lezers helder voor ogen. Boven de inhoud uitstijgen, vallen en weer opstaan. Soms gaat het mis, maar ook dan kunt u een ‘schrijfincident’ in uw voordeel ombuigen. De beste creatieve teksten ontstaan vaak per ongeluk.

Meer informatie en inschrijven vindt u op de website van de Hogeschool Utrecht.

Journalisten, voorlichters, communicatiemedewerkers en andere professionals met schrijfervaring. U kunt een tekststructuur geven. Zo niet, volg dan eerst de cursus Informatief schrijven.

Een greep uit de gebruikte technieken:

  • freewriting;
  • exploratie van hetonderwerp;
  • logboek;
  • associatietechnieken;
  • selectievewaarneming;
  • dialoogvormen;
  • cirkelschrijfmethode;
  • perspectiefwisselingen;

In uw eigen tijd schrijft u teksten,  die we in groepsverband analyseren onder leiding van de trainer. U leert van anderen en ontdekt uw sterke en minder sterke schrijfeigenschappen. De cursus vraagt een serieuze tijdsinvestering.