17 maart 2022

Agile in de media – de wendbare journalist & professional

Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 995,- (vrij van btw)

In de cursus Agile in de media – de wendbare journalist & professional gaan we samen aan de slag om te begrijpen wat agile is, wat agile kan doen voor mediaorganisaties en hoe je dit in de praktijk brengt.

We gaan dieper in op de belangrijkste agile frameworks, zoals Scrum en Kanban. Daarnaast staan wij uitgebreid stil bij leiderschap in agile organisaties en het laten samenwerken van verschillende zelf-organiserende teams. Afsluitend helpen wij je om in het geleerde in je eigen organisatie in de praktijk te gaan brengen.

Omgaan met uitdagingen en veranderingen

De wereld verandert snel en dit vraagt meer van organisaties dan ooit tevoren. Het aantal nieuwe vragen, zowel technologisch als organisatorisch, neemt elke dag verder toe. Om hier succesvol mee om te kunnen gaan zullen organisaties fundamenteel moeten veranderen. De organisaties die dit doen blijken vaak veel slimmer te kunnen werken en daarmee veel sneller tot meer resultaten te komen. De cursus Agile in de media – de wendbare journalist & professional helpt je hierbij op weg.

Waar traditioneel een verandering wordt gedreven door de ambities van de organisatie, wordt deze verandering veel meer gedreven vanuit de noodzaak vanuit de markt. Doordat deze veranderingen outside-in worden afgedwongen, loop je als organisatie onder meer tegen de volgende uitdagingen aan:

 • Nieuwe concurrentie komt uit onverwachte hoek en ontwikkelt zich razendsnel;
 • Verwachtingen van klanten zijn veel hoger en veranderen constant;
 • Traditionele verdienmodellen staan onder druk.

Om als organisatie met deze uitdagingen om te kunnen gaan is wendbaarheid een must. Deze wendbaarheid komt tot uiting in de manier waarop je met je klanten interacteert, de manier waarop de medewerkers hun werk organiseren en de manier waarop leiding wordt gegeven in de organisatie.

Deze cursus is bedoeld voor journalisten, media-professionals, projectmanagers & projectmedewerkers en iedereen die op zoek is naar meer grip op complexe uitdagingen binnen de organisatie.

Geplande lesdata

17, 24, 31 maart, 7, 14, 21 april 2022

Programma

Deze zesdaagse cursus Agile in de media – de wendbare journalist & professional heeft de volgende opbouw:

 • Dag 1: Concept van wendbaarheid
  Wat is wendbaarheid en waarom is het belangrijk?
 • Dag 2: Framework Scrum
  Wat moet je weten en hoe begin je?
 • Dag 3: Framework Kanban
  Wat is Kanban en hoe helpt het jouw organisatie?
 • Dag 4: Agile leiderschap
  Wat maakt een manager een agile leider?
 • Dag 5: Schalen van wendbaarheid
  Hoe ziet wendbaarheid eruit in een multi-portfolio-omgeving en meerdere teams?
 • Dag 6: Hoe start je jouw Agile reis?
  hoe begint de agile reis in jouw organisatie / hoe neem je de volgende stap?
Michiel Kramer
Michiel Kramer

Een gedreven, professionele organisatieveranderaar

Vanuit zijn ervaring als agile leidinggevende en transformatieleider helpt Michiel organisaties om bestaande vraagstukken vanuit nieuwe invalshoeken in kaart te brengen, om nieuwe oplossingen te vinden en, het belangrijkste, om deze succesvol te implementeren.

Hierbij koppelt Michiel theorie aan de praktijk en de praktijk aan zijn eigen ervaringen als agile leidinggevende en transformatie lead. Zijn ervaring met agile transformaties in de media ligt zowel op het commerciële, technische vlak (KPN TV) als op de meer traditionele media (NRC).

Ziryan Salayi
Ziryan Salayi

De verbinder tussen cultuur en structuur

Ziryan is sinds 2009 betrokken bij het Agile werken en het helpen van organisaties om vanuit de IT en cultuur meer wendbaar te worden. Met zijn achtergrond in de IT, Business en verandermanagement slaat hij de brug om wendbaarheid binnen organisaties te realiseren.

Daarnaast is Ziryan als Scrum trainer en coach actief in het begeleiden van grote groepen om gezamenlijk tot resultaten te komen. Hierbij gebruikt hij technieken zoals Liberating Structures en Training from back of the room om iedereen optimaal te betrekken en de kracht van de groep in te zetten om tot gezamenlijke en gedragen besluiten te komen.

9 december 2023
Er zijn nog geen reviews