24 september 2013

TRY-OUT – Formats bedenken: van idee tot eindproduct

Datum & tijd

2013-09-24 13:15:00

Tijdens deze try-out van een uur, neemt David Grifhorst je mee in de wereld van format ontwikkeling en welk effect dit heeft op alle facetten van crossmedia TV-maken: van idee, vormgeving tot en met het eindproduct.  Dit doet hij aan de hand van het spelshow format The Exit List.

David is naast een bekend regisseur tevens bedenker van deze succesvolle spelshow . Als geen ander weet hij hoe je een idee kunt gieten in een  format en wat erbij komt kijken om het format tot een succes te maken.  Maar ook hoe je jouw format toepast op bijvoorbeeld regie, decor en vormgeving. Want alles heeft met elkaar te maken.  Ook laat  David je zien hoe je format ontwikkeling in je dagelijkse werk kunt toepassen als metafoor voor business cases.


Deze zeer praktijkgerichte try-out over formatontwikkeling is bedoeld voor TV-makers, TV-productiemedewerkers, studenten en voor iedereen die het TV-format wil gebruiken als metafoor voor een business case.


De workshop is een voorproefje op de 2-daagse training Formatontwikkeling van de Media Academie. De eerstvolgende training start op 25 november a.s

Media Academie try-outs zijn korte lunchworkshops die gegeven worden in samenwerking met iMMovator en plaatsvinden voorafgaand aan de Crossmedia Cafés. 

Aanmelden
De try-out Formatontwikkeling vindt plaats op 24 september a.s. in Villa Heideheuvel op het Media Park. een routebeschrijving vindt u hier .
Datum: dinsdag 24 september 2013
Tijden: 12u15-13u15, inloop vanaf 11.45u.
Kosten: 10,00 (inclusief eenvoudige lunch, ter plekke contant en gepast te voldoen)

Over de trainer
David Grifhorst, decorontwerper en regisseur van onder andere De Wereld Draait Door en Knevel & Van den Brink, bedacht enkele jaren geleden de inmiddels succesvolle spelshow The Exit List. Deze show werd verkocht aan ABC in de Verenigde Staten en is sinds 2012 te zien op de Britse zender ITV1.

Over Media Academie
Media Academie biedt al meer dan 50 jaar trainingen en opleidingen in alle onderdelen van het maken van een verhaal in tekst, beeld en geluid. Van het bedenken en onderzoeken , tot het produceren en uitzenden via radio, tv of internet.