1 december 2016

ThingsCon Amsterdam 2016

Datum & tijd

2016-12-01 08:00:00

Volkshotel Amsterdam

Na het grote succes van vorig jaar vind er op 1 en 2 december een nieuwe Thingscon Amsterdam plaats. Het internet of things heeft grote impact op hoe we straks leven in ons huis en de stad. Maar hoe ontwerp je deze toekomst? Kom 1 en 2 december naar Thingscon en denk en doe mee! Laat je inspireren door de beste ontwerpers en denkers over de nieuwe verbonden wereld en producten. Bekijk hier het actuele programma.

Ontwerp de toekomst met Internet of Things

 Robert Tjalondo, www.rockinpictures.com

Avontuurlijke Designers, whizzkids en IoT pioniers van over de hele wereld komen 1 en 2 december bij elkaar voor een serie hands-on workshops, intieme sessies en een internationale line-up van gerenommeerde sprekers die het gaan hebben over wat de noodzakelijke stappen zijn om een hardware product uit te laten groeien van een prototype naar een succes. Daarbij ligt de focus op het creëren van betekenisvolle impact door product design. Met presentaties van onder andere:

  • Ame Elliot, Design Director bij Simply Secure, een nonprofit service organisatie, toegewijd aan het realiseren van alomtegenwoordigde privacy en security
  • Alper Cugun, software engineer (voorheen bij Hubbub), design strategist en werkt aan het boek ‘Designing Conversational Interfaces’
  • Peter Bihr, The Waving Cate, een organisatie die inzichten helpt toepassen door consulting, R&D, conferenties en publicaties
  • Usman Haque, founding partner van Umbrellium en Thingful, a zoekmachine voor Internet of Things
  • David Li, directeur van Shenzen Open Innovation Lab

 Robert Tjalondo, www.rockinpictures.com

Bekijk hier het actuele programma.

Naast een programma vol cutting-edge presentaties staat Thingscon ook nadrukkelijk in het teken van verdieping en uitwisseling in gefocuste sessies. Zo worden er diverse, hands-on workshops en inspirerende masterclasses georganiseerd over onder andere Blockchain, farm hacking, hidden design, Internet of Toys, smart citizen en fashion. Tot slot is er op de demo-markt de workshop Connectiklaas waar je je eigen Internet of Things Sinterklaas surprise in elkaar zet!

Inschrijven

Kortom, mis Thingscon niet als je bezig bent het experimenteren rondom het Internet of Things. Thingscon richt zich speciaal op designers en makers, en op de producenten die de stap willen maken naar verbonden wereld. Laat je inspireren, ga zelf aan de slag en ontmoet mede IoT enthousiastelingen. Schrijf je nu in! (wacht niet te lang, vorig jaar was ThingsCon uitverkocht)

Over Thingscon

Thingscon is een conferentie over de toekomst van de hardware industrie, met een speciale focus op de Internet of Things en het design van nieuwe producten en diensten die software en hardware combineren. Avontuurlijke designers, whizzkids en IoT pioniers van over de hele wereld komen bij elkaar voor een serie hands-on workshops, intieme sessies en een internationale line-up van gerenommeerde sprekers die het zullen hebben over wat de noodzakelijke stappen zijn om een hardware product uit te laten groeien van een prototype naar een succes.

Thingscon is in 2014 voor het eerst naar Nederland gehaald door Iskander Smit (Info.nl) en wordt dit jaar georganiseerd samen met Monique van Dusseldorp, Marcel Schouwenaar (The Incredible Machine) en Joris Castermans (Castermans Connected). CLICKNL, Amsterdam Creative Industries Network en Hogeschool van Amsterdam domein Digitale Media en Creatieve Industrie zijn mede-organisatoren en supporters van Thingscon 2015.  Ga voor meer informatie naar de website van Thingscon Amsterdam.

Lees hier de verslagen van Thingscon Amsterdam 2015.