20 juni 2012

Telecompaper organiseert Breedband 2012

Datum & tijd

2012-06-20 11:00:00

In 2020 moeten alle Nederlandse huishoudens een breedbandverbinding hebben, ook die in het buitengebied. En het ecosysteem in de breedbandmarkt staat onder druk. Hoe ziet de markt er over enkele jaren uit? Dat zijn vragen die aan de orde komen tijdens het Telecompaper Breedband 2012 congres. Het Breedband 2012 congres vindt plaats op woensdag 20 juni in het Singer Museum te Laren.
 
Stand van zaken vandaag en overmorgen
Breedband 2012 start met een overzicht van de markt en krachtenspel in de Nederlandse breedbandmarkt op dit moment. Daarnaast in dit blok ook aandacht voor een transitiemodel dat de Nederlandse breedbandmarkt over enkele jaren voorspelt.
 
Research on stage
Anders dan in voorgaande jaren zal Telecompaper tijdens korte intermezzo’s binnen- en buitenlandse cases presenteren. Daarbij steeds de vraag stellend: wat is de waarde van deze case voor de Nederlandse markt?
 
Discussie over het buitengebied

Telecompaper heeft een aantal mensen uitgenodigd die over breedband in het buitengebied in discussie gaan. Lokale overheden vinden dat alle huishoudens binnen de gemeente een breedbandaansluiting moeten hebben. Dat vindt de Europese Commissie overigens ook. Commerciële glasvezelbedrijven zien er echter geen brood in, tenzij andere partijen een bijdrage kunnen leveren. Kabelbedrijven zoeken naar een eigen oplossing, terwijl de satellietwereld van mening is dat er geen extra inspanningen nodig zijn.
 
Game changers
Via kabel en glas is het mogelijk om in elke huiskamer diensten met 100 Mbps of meer over te dragen. De nieuwkomers op de markt, de service providers op de FTTH-netwerken, komen niet verder dan een ‘me-too’ aanbod. Wat is er (nog) meer mogelijk naast de standaard Triple Play pakketten. In dit onderdeel laten we een aantal spelers aan het woord met producten en diensten voor ‘Beyond-Triple-Play'.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op de congressite.