14 december 2017

Road2Belgium

Tickets €50,-

Datum & tijd

2017-12-14 13:30:00

BondPark

Op donderdag 14 december van 14:30 tot 19:00 uur organiseert de Kamer van Koophandel (KvK) het evenement Road2Belgium. Een bijeenkomst om de Belgische markt beter in beeld te krijgen. Met informatie over de ontwikkelingen en kansen voor Nederlandse bedrijven en de cultuur van zakendoen. Want hoewel België heel dichtbij is, blijft het toch een heel ander land. Kortom: tips & tricks om deze markt succesvol te betreden. Bovendien is er volop gelegenheid om te netwerken. 

Uit de aankondiging:

België is een geweldig land om zaken in te doen. België is Nederlands tweede belangrijkste handelspartner. De bevolking is koopkrachtig. Het land telt 11 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 60% Nederlandstaligen. Hierdoor is het zeer toegankelijk voor Nederlandse producten. Wallonië is in ontwikkeling en wordt steeds meer een kansrijke markt. Maar wat niet iedereen weet, is dat zakelijk België er vele gewoonten en tradities op nahoudt. Om u een vliegende start te geven bij onze zuiderburen, organiseert de KvK deze Road2Belgium-bijeenkomst.

België ligt heel dichtbij maar de manier van zakendoen is zelfs in Vlaanderen fundamenteel anders. België is een echt buitenland. Belgen zijn terughoudend en het opbouwen van een goede zakenrelatie vergt tijd en veronderstelt persoonlijk contact. Voor Belgen is vertrouwen een belangrijke voorwaarde om tot zaken te komen. En Belgen zijn, net als de Nederlanders trots op de eigen taal. Zakendoen in België biedt dan ook veel kansen voor wie de zakelijke cultuur goed begrijpt en daar handig op inspeelt.

Er zijn 4 thema’s van 45 minuten. U kunt aan maximaal 2 thema’s deelnemen. Verrijk uw kennis en kennissen en wees de concurrentie voor. Uw eerste stap is de bijeenkomst Road2Belgium bezoeken!

Onderwerpen van de vier workshops

  1. Cultuurverschillen in zakendoen Nederland – België

  2. Een eigen vestiging in België of toch maar een vertegenwoordiger aanstellen?

  3. Geef marketing een boost

  4. Werk uitvoeren: Ik heb een klus in België. Waar loop ik tegen aan?

Meer informatie over het programma en inschrijven vind je hier.