29 mei 2012

NBF organiseert NetwerkBorrel voor Film en tv ‘De ARRI ALEXA: van draaien tot postproductie’

Datum & tijd

2012-05-29 19:00:00

Op a.s. dinsdag 29 mei zal de maandelijkse NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) plaatsvinden. Op de avond, waar alle film- en tv-professionals welkom zijn, zal een programma worden gepresenteerd over de workflow van de digitale camera ARRI ALEXA. Naast een presentatie over de camera zelf zal er aandacht worden besteed aan het nabewerkingsprogramma ARRIRAW en het postproductie-traject. Heeft u altijd al eens willen zien hoe een ALEXA werkt of bent u benieuwd naar het proces van nabewerken met ARRIRAW? Of wilt u juist meer specifieke vragen stellen aan experts op dit gebied? Kom vooral langs! Ook zal er op de netwerkborrel de mogelijkheid zijn om te borrelen en/of gezamenlijk een hapje te eten.

Programma
ARRI ALEXA Vocas en CAM A LOT stellen voor deze avond een ARRI ALEXA ter beschikking. Er zal een presentatie worden gegeven over de werking van de camera en de verschillende functies. Ook zal er besproken worden voor welke projecten de ALEXA geschikt is en een vergelijking met andere digitale camera’s worden gemaakt.

'ARRIRAW, mag het wat meer zijn?’
Wim van Slooten van Filmmore zal in samenwerking met iCentre het postproductie-traject toelichten. Omdat de ALEXA camera de mogelijkheid biedt om beeld in handige Quicktime files vast te leggen, lijkt het nauwelijks nog zinvol met grote ARRIRAW files aan de slag te gaan. ARRIRAW gaat echter over meer dan alleen pixels, het geeft een hogere beeldkwaliteit en flexibiliteit in de postproductie. Wim zal bespreken wat de verschillen zijn en wanneer je met ARRIRAW zou moeten werken.

Er is na de presentaties gelegenheid tot het stellen van vragen aan de experts.

Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor- en hoofdgerecht inclusief een glas wijn. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 25 mei. Het diner wordt om 18:45 geserveerd in het restaurant en kan van te voren worden afgerekend bij de kassa van het restaurant.

Het programma van de avond:
18:00 – 18:45 inloop & borrelen aan de bar
18:45 – 20:00 dinnerdeal (optioneel)
20:00 – 21:00 programma in de kapel
21:00 – ?         borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) – ‘De ARRI ALEXA: van draaien tot postproductie’
Wanneer: dinsdag 29 mei 2012
Waar: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West (Google Maps)
Voor wie: leden en overige film- en televisieprofessionals

Aanmelden voor de avond is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.

Deze NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF) wordt mede mogelijk gemaakt door Filmmore, Vocas, CAM A LOT en iCentre