12 december 2016

Meet the Master Lindsay Poulton (The Guardian) over digital storytelling en Virtual Reality

Datum & tijd

2016-12-12 14:00:00

SWITCH, Media Park

Maandagmiddag 12 december is Lindsay Poulton van The Guardian te gast op het Media Park. Ze is in het land voor The News Impact Summit op dinsdag 13 december, maar geeft de dag ervoor al een exclusieve preview tijdens de Meet the Master op het Media Park. Tijdens deze sessie zal zij verder ingaan op digital storytelling, nieuwe platforms en het Virtual Reality project van The Guardian: 6x9 – A Virtual expience of solitary confinement. 

Over Lindsay Poulton

Lindsay Poulton is filmmaker en journalist en heeft met haar werk al meerdere awards in de wacht gesleept. Ze heeft diverse documentaires en interactieve multimedia projecten gemaakt over onderwerpen zoals klimaatverandering, de Eerste Wereldoorlog, militaire operaties in Afghanistan en de kledingindustrie in Bangladesh. Ze is bijzonder geïnteresseerd in innovatie op het gebied van digital storytelling en nieuwe platforms. Bij haar laatste project maakte ze gebruik van Virtual Reality om een verhaal te vertellen.

Lindsay Poulton is producer en regisseur van de eerste VR productie van The Guardian: 6x9: a Virtual experience of solitary confinement. Hoe is het om dagen, maanden of soms jaren lang 23 uur per dag in een cel te zitten van 6x9 feet? In deze VR ervaring ervaar je hoe het is om in een Amerikaanse gevangenis te zitten, in een cel voor eenzame opsluiting. De VR productie vertelt een verhaal over de psychologische schade die het gevolg is van deze eenzame opsluiting.

Programma

Tijdens de Meet the Master sessie deelt Lindsay in een kleinschalige setting haar ervaringen en visie op digital storytelling. Daarna is er uitgebreid de mogelijkheid om Lindsay vragen te stellen over haar verhaal en projecten. De sessie start om 15.00 uur (inloop 14.30) en is rond 17.00 uur afgelopen.

De Meet the Master sessie wordt georganiseerd door iMMovator in het kader van Hilversum Media Campus. 

Geïnteresseerd om aan te schuiven? Schrijf je gratis in!