5 mei 2022

MediaMatters Radioshow: Peter Smet (Stimuleringsfonds voor de Journalistiek)

Datum & tijd

Donderdag 5 mei van 16:00 uur tot 17:00 uur.

Op donderdag 5 mei is er weer een aflevering van de MediaMatters radioshow op New Business Radio.  Bert Kok gaat met gevestigd namen en nieuwkomers in  gesprek over innovatie in de mediasector. Dit keer is Peter Smet te gast, de directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hij volgde op 1 januari René van Zanten op, die na elf jaar afscheid nam. Bert praat met Peter onder meer over de uitdagingen voor de journalistiek in Nederland. wat vind hij ervan dat Nederland op de wereldranglijst voor persvrijheid van de 6e naar de 28e plaats is geduikeld?

Natuurlijk komt ook innovatie aan bod. Hoe wil het Stimuleringsfonds innovatie in de journalistiek verder aanzwengelen en wat zijn de plannen voor de komende jaren?

MediaMatters is een programma over innovatie in de media en ontwikkelingen op het Media Park. Het is iedere eerste donderdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur live te beluisteren op New Business Radio. De uitzending is daarna beschikbaar als podcast op Spotify, Apple Podcast en SoundCloud.