29 juni 2017

Media Jaarcongres 2017

Tickets €249,-

Datum & tijd

2017-06-29 07:00:00

Media Park - Studio 21

29 juni staat het Media Park in het teken van Media Jaarcongres! Een dag innovatie en inspiratie rondom het thema ‘A New World, A New Perspective – met onder andere bijdragen van Arjen Lubach, Arno Lubrun (Facebook Benelux) en Frank Volmer (Ster) 

De 10e editie Media Jaarcongres (MJC), dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse media-industrie, vindt dit jaar plaats op donderdag 29 juni in Studio 21 op het Media Park. De afgelopen 10 jaar is het medialandschap voorgoed veranderd. Het is een nieuwe wereld met nieuwe regels. We spreiden onze tijd over verschillende schermen en media, van een eindeloze stroom aan berichten op social media, het binge-watchen van hele series in korte en het altijd en overal bereikbaar zijn. De platforms die we hiervoor gebruiken van Facebook, YouTube, WhatsApp tot aan Google, zijn globaal en weten alles van ons. Wat we doen, waar we naar zoeken, waar we ons bewegen. Ze kunnen inmiddels voorspellen wat we gaan doen.

Alle video is tegenwoordig digitaal, en daarmee zijn er ineens nieuwe mogelijkheden ontstaan. Rondkijken in een video, het herkennen van mensen en gebeurtenissen, het koppelen van video aan informatie in alle vormen. Kunstmatige intelligentie en data analyse zijn geen academische specialisaties meer, maar aanjagers van media innovatie. Wat betekent dit alles voor de Nederlandse mediasector? Hoe kan een klein land midden in de  internationale ontwikkelingen een levendige en gezonde media industrie behouden? Hoe kunnen Nederlandse media makers en bedrijven ook profiteren van het globale speelveld? En welke ontwikkelingen rond video zitten er nog aan te komen?

Het MJC kijkt aan de hand van een verhalen, gesprekken en demo’s vooruit naar wat deze veranderingen betekenen. Onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong geven diverse topsprekers uit de media industrie hun visie op de nieuwe wereld. In het plenaire programma zijn er onder andere bijdragen van:

  • Arjan Lubach
  • Arno Lubrun (Facebook Benelux)
  • Frank Volmer (Ster)

De complete line up is te vinden op de website van MJC.

Koop nu alvast  je ticket. Registreer hier

Het MJC brengt de televisie, uitgevers, internet, reclame, ICT en telecom wereld samen en geeft inzicht in de stand van zaken in de mediawereld, gericht op innovatie en inspiratie. Het MJC kijkt naar de actuele ontwikkelingen in Nederland, laat prominenten uit de industrie aan het woord, geeft innovatieve bedrijven de kans om hun diensten te presenteren en biedt door presentaties en demo’s ook een blik op de toekomst. Het MJC is een initiatief van iMMovator Cross Media Network en Beeld en Geluid. 

MPJC2016

23 juni 2016 vond de negende editie van het Mediapark Jaarcongres plaats. We kijken terug op een zeer geslaagde editie van Mediapark Jaarcongres! Een dag die begon met de nieuwste cijfers van GfK en een geweldige keynote speech van Matt Locke over nieuwe manieren van storytelling en persoonlijke streams. Jan de Jong lichtte voor de pauze de strategie van NOS toe om iedereen, en dan met name ook jongeren, te bereiken. Vervolgens ging het publiek uiteen in diverse, drukbezochte expertsessies over o.a. het veranderende televisielandschap, data strategie en start-ups. 

Bekijk hier alle verslagen, video's en foto's van het MPJC2016.