25 april 2010

MEDIA Desk organiseert Crossover Lab Lowlands

Datum & tijd

2010-04-25 13:00:00

MEDIA Desk Nederland en Vlaanderen zoeken voor het Crossover Lab Lowlands 25 ervaren en gevestigde professionals uit Nederland en Vlaanderen, met oog voor innovatie. Getalenteerde (audiovisuele) professionals hebben de mogelijkheid om van 25 tot en met 30 april 2010 in Lanaken bij elkaar te komen om de commerciële uitdagingen van crossmediale content en diensten te ontdekken. Dit gebeurt door kennisoverdracht, brainstormsessies, begeleiding, projectontwikkeling en pitch sessies.

De doelgroepen voor het Crossover Lab Lowlands zijn:

  • traditionele audiovisuele industrie (scenaristen, producenten, regisseurs, distributeurs);
  • nieuwe/digitale media (interactive designers, motion designers, creative webdevelopers, online marketeers, 3D artists);
  • theater, dans, geluid/muziek.

Dit medialaboratorium wordt geleid door een team van internationale experts, waaronder de befaamde Frank Boyd, Heather Croall en Mark Atkin. Op de laatste dag worden de ontwikkelde projecten gepitcht voor een panel van decision makers uit verschillende lagen van de audiovisuele media en een groep observers.

Eerdere Crossover Labs hebben innovatieve en prijswinnende crossplatform projecten opgeleverd en na het succes van de Labs in Groot-Brittannië, Zweden, Australië, Canada en VS zetten de Crossover Labs met deze Lowlands editie een eerste voet aan wal op het Europese vasteland. Plaatsen zijn zeer beperkt en competitief.

Crossover Lab Lowlands is een initiatief van MEDIA Desk België - Vlaamse Gemeenschap, MEDIA Desk Nederland, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, Crossover Labs en andere partners. Het Lab wordt ondersteund door mediarte.be en La Butte Aux Bois.

Inschrijven
Stuur een uitgebreid CV en motivatie per e-mail naar Bert Lesaffer: bert@mediadesk-vlaanderen.eu.

Deadline
De deadline staat vastgesteld op maandag 15 maart 2010. Begin april wordt bekend gemaakt wie geselecteerd is.

Prijs

Deelnemers betalen € 595. Dit bedrag is inclusief verblijf en maaltijden, exclusief vervoer, alcoholische consumpties, wellness en andere optionele activiteiten.

Voertaal
Engels

Meer informatie

Meer informatie over de workshop is te vinden via deze link of via de overkoepelende site van Crossover Labs.