12 november 2013

Innovatie-estafette 2013: Verbreed je Horizon!

Datum & tijd

2013-11-12 09:45:00

De Innovatie-estafette gaat uit van de kracht van de samenleving. Op 12 november komen innoverende ondernemers, onderzoekers en overheden bij elkaar. Het doel is te komen tot nieuwe oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen en tot economische kansen, door over sectorgrenzen heen samen te werken en van elkaar te leren. Het motto van deze vijfde editie van de Innovatie-estafette is dan ook: Verbreed je Horizon!

Programma
De dag wordt geopend door de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Verscheidene prominente sprekers, waaronder CEO IBM Europe Harry van Dorenmalen, geven hun visie op maatschappelijke uitdagingen en innovatieve oplossingen. Directeur-Generaal Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie, Robert-Jan Smits, en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Weterschap, Sander Dekker, delen met u informatie over Horizon 2020 . Drie thema’s uit Horizon 2020 krijgen gedurende de dag alle aandacht op de innovatieve beursvloer en in workshops: Smart Cities, Green Transport en Circular Economy. Ook de voorronde van TEDxBinnenhof 2014 zal hierover gaan met pitches van inspirerende Toekomstmakers. MKB’ers kunnen in gesprek gaan met de Innovatie Attachés en de Amsterdam Economic Board organiseert een financieringsmarkt. Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, en Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Wilma Mansveld, zullen de doorbraken vieren, die bij deze estafette zijn bereikt. Ter afsluiting is er een borrel. Klik hier voor het complete programma.


Aanmelden

Aanmelden kan hier . De inschrijving voor de sessies van het Startevenement Horizon 2020 en de workshops rond de thema’s van de Innovatie-estafette start 14 oktober. Dan komt ook de netwerk-app beschikbaar waarmee u al vóór het event in contact kunt komen met andere bezoekers.