31 januari 2018

Hackathon Twitch georganiseerd door de HvA

Datum & tijd

2018-01-31 08:00:00

De Hogeschool van Amsterdam organiseert van 31 januari tot 1 februari een twitch hackathon. Deze hackathon zal gehouden worden in Amsterdam bij het Benno Premselahuis van de Amsterdam University of Applied Sciences.

Live video content wordt steeds belangrijker, met Facebook Live, Instagram en Twitch. Nu zijn de interacties tussen de streamer en kijker gelimiteerd tot chatberichten en opmerkingen. Geïnspireerd door de nieuwe mogelijkheden die Twitch Extensions bieden, wil de HvA de teams van de hackathon uitdagen om nieuwe interacties tussen kijkers en streamers in de loop van twee dagen te verkennen. Er is slechts ruimte voor 20 deelnemers.

Tijdens de hackathon zal de HvA je verschillende technische bouwstenen bieden om je eigen interactieve productie te maken. Dit zijn Twitch, OBS, camera’s, een mixer en een groen schermstudio van de HvA. Je maakt publieksinteracties door een prototype te bouwen dat bestaande Twitch-extensies gebruikt in combinatie met API’s van gegevensbronnen die kunnen worden gevisualiseerd met JavaScript-bibliotheken zoals React, eenvoudige HTML / CSS en JSON / XML.

Deze technische ontwikkelingen worden op prijs gesteld, maar de hackathon wil het gebruik van de gegevensbron en interactie van het publiek demonstreren, wat ook mogelijk is met minder technische visualisatietools zoals een presentatie-editor of een dynamische website. Deze visualisaties kunnen in de uitzending worden gemengd met behulp van het groene scherm en interactief gemaakt met behulp van een heatmap. Dus naast echte codeerders zijn mensen die geïnteresseerd zijn in het meer algemene veld van communicatie en media-ontwerp ook van harte welkom om deel te nemen aan de teams.

Meer informatie over het event, het programma en aanmelden, vind je hier.