5 juni 2015

Hack the Brain

Datum & tijd

2015-06-05 08:00:00

De Waag

Kunnen we in de toekomst creativiteit en concentratie oproepen met slechts een druk op de knop? Zullen we slapend nieuwe talen leren? Of onze sterke en zwakke punten in kaart brengen met behulp van EEG-apparatuur? Worden persoonlijke leerprocessen real-time bijgehouden en omgezet naar bruikbare data?

DIY-brainhacking is geen sciencefiction meer, maar werkelijkheid. Na een succesvolle eerste editie van Hack the Brain in 2014 graven deelnemers van Hack The Brain 2015 dit jaar nog dieper in onze bovenkamers en verkennen ze nieuwe mogelijkheden voor ons lerende brein.

Aanmelden kan via hackthebrain.nl | #HackTheBrain

Tijdens Hack the Brain Educatie worden wetenschappers, (game)ontwikkelaars en onderwijsprofessionals uitgedaagd om te onderzoeken hoe we leerprocessen in ons brein kunnen verbeteren en beïnvloeden. Een weekend lang  worden de grenzen van brain hacking opgezocht: samen met je team werk je aan vernieuwende concepten, bedenk je innovatieve applicaties en bouw je aan echte prototypes. Alvast sfeerproeven? Bekijk hier de video van Hack the Brain 2014.

De organisatie zorgt tijdens de hackathon voor de juiste soft- en hardware. Wil je een prototype bouwen? Geen probleem. Je hebt het hele Fablab tot je beschikking. Het gehele weekend lopen er brein experts en handige technische gasten rond die je helpen bij het ontwikkelen van de ultieme brain hack! 


Leerling als inspiratie
Een gespecialiseerd Hack the Brain team duikt voorafgaand aan de hackathon zelf het klaslokaal in om het leerproces van 130 scholieren onder de loep te nemen. In vijf creatieve science workshops op het Hyperion Lyceum in Amsterdam verzamelt dit team, samen met de leerlingen, ideeën voor brain hacks die het studeren makkelijker, leuker of efficiënter maken.

Juryleden Hack the Brain 2015
Alle brain hacks worden door een professionele jury beoordeeld op kwaliteit, realiteit en creativiteit. 

Het programma

  • Publieksevenement:
 vrijdag 5 juni van 20.00 tot 22.00 u. Bar open & afterparty van 22.00 tot 00.30 u.
  • Hackathon: vrijdag 5 juni (hele dag) t/m zondag 7 juni (hele dag)
  • Publieke pitches & award ceremony: 
zondag 7 juni van 16.00 tot 19.00u.

Kun je niet het hele weekend meedoen? Maar ben je wel geïnteresseerd in brainhacken en het lerende brein? Bezoek dan gratis het publieksevent op vrijdagavond.

Wie?
Founding partners: Waag Society & Total Active Media
Partners: Donders Institute, Radboud University Nijmegen, Universiteit van Twente
Sponsors: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Amsterdam, i3B en Open BCI. 

Wanneer: 

vrijdag 05 juni 2015, 10.00 u. tot zondag 07 juni 2015, 16.00 u.

Waar: 

Waag Society, Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam