5 april 2022

Groene Lunch (MediaGroen)

Tickets 0,- (Gratis)

Deze sessie tijdens de Dutch Media Day wordt verzorgd door MediaGroen.

De eerste Groene Lunch van 2022 gaat over de omvang van onze energietransitie. Met sprekers van binnen en buiten de media:

  • Charles-Edouard Monier is al een aantal jaren verantwoordelijk voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering van RTL Nederland. Samen met Michaela Peters en Han Berns maakt hij daar serieus werk van. Niet alleen in het eigen bedrijf maar ook als onderdeel van RTL Group en Bertelsmann. En door afspraken te maken met derde partijen als externe producenten en leveranciers. Over hoe je de mensen in je eigen bedrijf en daarbuiten kan motiveren om blijvend verantwoord te handelen en zaken te doen vertelt Charles-Edouard Monier, hoofd duurzame ontwikkeling van RTL Nederland (Engelstalig).
  • Het pensioenfonds PNO Media moet groener. Acht publieke omroepen (VPRO, AVROTROS, BNNVARA, EO, HUMAN, KRO-NCRV, NTR en Omroep ZWART) hebben in een open brief het fonds opgeroepen te stoppen met het beleggen in de fossiele industrie en hun hele portefeuille te verduurzamen. Elleke Claessen en Wim Amels vertellen hoe het is gelukt om deze omroepen op een lijn te krijgen en wat het effect tot nu toe is geweest.
  • Zal de oorlog in de Oekraïne de duurzame energietransitie versnellen En hoe staat ons energieverbruik er op dit moment voor? Martien Visser, lector energietransitie aan de Hanzeschool in Groningen en manager strategie bij de Gasunie houdt ons bij de les met zijn vaak optimistische maar tevens realistische Twitter feed #grafiekvandedag. Hij startte er vijf jaar geleden mee, en heeft ondertussen een kleine 15.000 volgers die regelmatig tot interessante discussies komen. De getallen die hij keer op keer toont laten zien dat de transitie veel meer voeten in aarde heeft dan 9 van de 10 mensen zich realiseert.
  • Tien bedrijven op het Media Park doen mee aan het project Environmental Impact Score (EIS) waarmee wordt gemeten hoe duurzaam ze zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar energie water, mobiliteit, afval etc. Tijdens de Groene lunch zalde EIS award worden uitgereikt aan het bedrijf dat er op het Media Park op de EIS criteria het beste voor staat.

Praktische informatie

De MediaGroen Groene Lunch is fysiek bij te wonen in Beeld en Geluid en inclusief lunch. De sessie wordt ook opgenomen en gestreamed door EMG Blue Label. Er is daarom een strak productieschema, dus de inloop is vanaf 11.50 uur. Om 12.00 uur moeten we beginnen, dus zorg dat je op tijd bent. Na afloop van de sessie, om 13.00 uur staat de lunch klaar. Aanmelden kan hier.