23 februari 2012

GfK organiseert Reality Check Entertainment-on-demand

Datum & tijd

2012-02-23 13:30:00

In navolging van de vorige editie van Reality Check, die in het teken stond van de ontwikkelingen op het gebied van entertainment-on-demand, organiseren GfK Retail and Technology en Entertainment Business donderdag 23 februari een vervolgeditie. Het onderzoeksbureau GfK Retail and Technology verschaft voor het eerst met cijfers inzicht in de omvang van de digitale contentmarkt en tevens de jaarcijfers van de dragersmarkt. Kaarten zijn helaas al uitverkocht, maar u kunt zich wel inschrijven voor de wachtlijst.

Cijfers en cases
Het onderzoeksbureau GfK Retail and Technology verschaft voor het eerst met cijfers inzicht in de omvang van de digitale contentmarkt. Daarnaast maakt GfK Retail and Technology ook voor het eerst de jaarcijfers van de dragersmarkt in 2011 bekend.

Vooral op het gebied van muziek en film zijn de ontwikkelingen in 2011 onstuimig geweest. Bestaande on-demand-diensten zijn gegroeid en tal van nieuwe initiatieven zijn gelanceerd. Het belang van digitale contentexploitatie is enorm gegroeid en lijkt zelfs op korte termijn de belangrijkste inkomstenbron voor rechthebbende te worden. Maar wie zijn de nieuwe spelers en wat wordt hun rol in de Nederlandse en Belgische markt? En wie verdient er dan nu precies wat?

Tijdens de seminarmiddag van Reality Check worden bovenstaande aspecten behandeld. Ook worden de markten, trends en strategische ontwikkelingen uit de doeken gedaan in presentaties, waarbij de focus ligt op de business case als zodanig en de verhouding tussen nationale en internationale initiatieven.

Reality Check vindt plaats in het kantoor van GfK Retail and Technology te Amstelveen. Toegang tot Reality Check kost €199,- excl. BTW per persoon.

Speciale actie voor iMMovator leden
Voor relaties van iMMovator geldt dat een tweede persoon gratis toegang krijgt! Registreren voor twee personen kan hier. U kunt dan het inschrijfformulier volledig invullen en verzenden door op de verzend-knop te klikken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie.

NB: Kaarten zijn helaas al uitverkocht, maar u kunt zich wel inschrijven voor de wachtlijst. 

Kijk op de website van Reality Check: Entertainment on Demand voor meer informatie over het programma.