Data als kans
30 november 2022

Cursusreeks: Data als Kans

Tickets €600,- excl. btw

Datum & tijd

Maandag 30 november 2022 - maandag 5 juni 2023

Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid Den Haag

Beeld en Geluid Den Haag, Zeestraat, Den Haag, Nederland

Ben jij onderzoeksjournalist? Wil jij je toepasbare kennis over ‘multimedialezoektechnologie en artificiële intelligentie vergroten? Dan is ‘Data als Kans’ iets voor jou. Data als Kans is een uniek programma voor onderzoeksjournalisten. De cursusreeks focust op hoe journalisten grootschalige multimediale databronnen kunnen benutten in hun research. Het traject bestaat uit vier modules die worden verzorgd door experts van Beeld & Geluid, Bellingcat en ANP. Data als Kans vindt plaats bij Beeld & Geluid Den Haag.


Cursus

Data als Kans is een cursusreeks voor onderzoeksjournalisten werkzaam voor uiteenlopende (nieuws)media. Deelnemers hebben een drive om binnen hun redacties het gebruik van datasets en data-analyses te intensiveren en daarmee bijzondere journalistieke producties te maken.

Na afronding van het programma begrijp je de mogelijkheden en beperkingen van state-of-the-art multimedia zoektechnieken en het gebruik van artificiële intelligentie hierbij; je leert methoden en technieken om deze data te analyseren, interpreteren, visualiseren en vertalen naar nieuwswaarde en kun je aan de hand van cases opgedane kennis en vaardigheden vertalen naar de beroepspraktijk en eventueel een publicatie.

Je verwerft de kennis en vaardigheden om binnen de organisatie waar je voor werkt de meerwaarde van datagedreven onderzoek aan de dag te leggen. Je kunt aan anderen duidelijk maken hoe datagedreven onderzoek ingezet kan worden en welke methoden, tools en vaardigheden daarbij nodig zijn.

De cursus vindt plaats van 23 januari tot en met 5 juni 2023.

Aanmelding en selectie

De deadline voor aanmelden is woensdag 30 november 2022. De deelnamekosten bedragen € 600 (ex. btw) per deelnemer. Bekijk hier meer informatie over aanmelding, selectie en beursmogelijkheden.