6 december 2011

Cross Media Café Mobiel

Datum & tijd

2011-12-06 14:30:00

De mobiele telefoon is voor media organisaties al lange tijd een interessant platform voor diensten. Tijdens het Cross Media Café van 6 december gingen we in op de ontwikkeling van mobiele media in Nederland en gaan we in op allerlei nieuwe mogelijkheden. Bekijk hier de verslagen, video’s, foto’s en presentaties van deze middag.

Dit Cross Media Café werd georganiseerd in samenwerking met CM. Met onder andere Nederlandse mobiele innovators van het eerste uur! Tijdens dit Cross Media Café werd gekeken naar het gebruik van mobiele diensten door omroepen en media bedrijven. Verder was er speciale aandacht voor de nieuwe mogelijkheden die ontstaan door de inzet van mobiele betalingen.

Video’s

De video-opnamen van de livestream zijn beschikbaar via Vimeo.

Verslagen

Presentaties

Bijna alle presentaties van het Cross Media Café zijn te vinden op slideshare.

Foto’s

De foto’s van het Cross Media Café (gemaakt door Mark Janssen, ECP) zijn te vinden op Flickr.

In de pers

Programma

14.00 Inloop  (let op: in de bevestiging stond per abuis 13.30, maar het is 14.00)

14.30-15.45 Deel 1

Opening door Ton van Mil (iMMovator)

Speciale boekpresentatie: Rob Timmermans
Eerste uitreiking van het boek “90 jaar goed ontvangen“ van stichting Omroep Zender Museum (OZM).  Een belangwekkende publicatie waarin onder meer het ontstaan van de Omroepen in Nederland, alsmede de geschiedenis van het uitzenden van radio en televisie via de ether uitgebreid aan de orde komen. Een historische terugblik, rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal. Tijdens de bijeenkomst zal het eerste exemplaar aan iMMovator directeur Ton van Mil worden uitgereikt. Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen het boek daar ter plaatse aanschaffen.

Stand van zaken

Tessa Holzenbosch (Business consultant, GfK Retail and Technology) gaat in op de laatste cijfers rond mobiele telefoons en diensten in Nederland.

Jeroen van Glabbeek (Oprichter en CEO CM) toont u de mogelijkheden rond mobiele betalingen.

Dennis Kokkelink (Content Manager Telecom Samsung Electronics Benelux B.V.) presenteert de visie van Samsung. Welke content is nu populair? Wat wordt er verwacht van de toekomst? Wat kan Samsung betekenen voor app. developers?

Pitches: serie van korte presentaties van nieuwe en innovatieve Nederlandse mobiele media diensten.

  • Hennie van Velzen (CEO Games Factory Online BV) over iPhone-iPad app. Rummikub.
  • Roeland Landegent (Shoudio) introductie van dit Location Based Audio Platform
  • Colin Ellis zal de app: ‘WappZapp’ presenteren: In één overzicht alle shows van de Nederlandse TV en populaire video websites, zonder programmering.
  • Hans-Peter Harmsen (MD, Oberon) laat vijf zaken zien waar je bij het bouwen van een mobiele applicatie aan moet denken.

15.45-16.15 De gezonde break wordt mogelijk gemaakt door PNO Ziektekosten

16.15-17.15 Cases

Ralph Cohen (oprichter en CEO Icemobile) presenteert de ThuisCoach app van The Voice of Holland. Met deze applicatie kruipen kijkers in de huid van de coaches. Elke week voorspellen gebruikers welke talenten naar welk team gaan. Daarnaast gaat Ralph Cohen in op de ABN AMRO app Mobiel Bankieren. Hiermee kunnen klanten van ABN AMRO overal via hun mobiele telefoon of tablet hun saldo checken, bijschrijvingen en afschrijvingen bekijken en geld overmaken.

Nick Bailey (AKQA) zal de award winnende applicatie van Heineken presenteren: de Heineken Star Player. Met deze applicatie worden Champions League-wedstrijden een stukje intensiever gemaakt. Star Player laat spelers vragen beantwoorden en voorspellingen uiten tijdens een voetbalwedstrijd.

Niels Sondervan (Manager Product ontwikkeling, Publieke Omroep). Wat zijn de lessen die de NPO tot nu toe met mobiel heeft geleerd? Voor welke (platform) keuzes staat men? Hoe ziet men de toekomst?

Meer weten over mobiel?

  • Om overzicht te bieden in het speelveld van de diverse draadloze technologieën, is TNO begonnen met het samenstellen van een Monitor Draadloze Technologieën. Hierin worden de belangrijkste technologieën beschreven (bijv. uitbreiding UMTS/HSPA netwerk vanwege groei aan dataverkeer door smartphones en opvolger van UMTS/HSPA, LTE)  en worden de ontwikkelingen in de markt en de technologie gevolgd. Lees hier de monitor (pdf).
  • Hoewel Mobile Monday Amsterdam is gestopt met het organiseren van bijeenkomsten over mobiel, biedt de website een schat aan informatie (interviews, video’s) over ontwikkelingen op mobiel.

Dit Cross Media Café wordt gesponsord door CM.

De Livestream van het Cross Media Café wordt mede mogelijk gemaakt door Jetstream.