12 oktober 2012

BubbleConf, een ongewone conferentie voor start-ups

Datum & tijd

2012-10-12 11:00:00

BubbleConf is een geheel nieuwe conferentie in Amsterdam waar ondernemende denkers in technologie, design, UX en business bij elkaar komen rond een gevarieerd programma dat ongewone invalshoeken biedt en actie stimuleert. Enkele van de internationale topsprekers zijn ontwikkelaar Zed Shaw, Facebook’s Philip Su en designer Juanma Teixido. Op 12 oktober spreken zij in het Tuschinski Theater in Amsterdam.

BubbleConf is geen gewone conferentie. De geprogrammeerde onderwerpen en inzichten zijn soms wat ongebruikelijk voor een conferentie die ernaar streeft om een nieuwe generatie ondernemers en leiders te helpen bij de uitdagingen van een eigen start-up. Zed Shaw vertelt bijvoorbeeld hoe succesverhalen van anderen je niet helpen bij je eigen succes. Mike Lee, oprichter van Appsterdam, noemt ondernemers ronduit dwazen en Laurent Sansonetti van RubyMotion neemt het publiek mee op een reis langs de angst, depressie, stress en het plezier van ondernemen.

BubbleConf biedt niet alleen stof tot nadenken. De conferentie behandelt ook praktische onderwerpen die relevant zijn voor iedereen die werkt in of aan een start-up, van verhalend ontwerp tot juridische onderwerpen. De conferentie brengt een gevarieerd publiek van vernieuwers, VCs, start-ups en grote namen als Facebook en Frog Design bij elkaar voor een programma dat ongetwijfeld veel los maakt.

Doe-het-zelf aanpak

De organisatie van BubbleConf is in handen van start-up Phusion, ontwerpstudio Teixido en innovatieve technologiereus Nedap. Daarmee is de organisatie net zo divers als het publiek. Wat hen bindt is een interesse in innovatie, ontwerp en ondernemerschap. De conferentie wordt georganiseerd met een vergelijkbare doe-het-zelf aanpak. Zoals ze zelf zeggen, “het in elkaar hacken van een conferentie.” Het ontwerp en thema van BubbleConf is geïnspireerd door ruimtevaart, omdat het soms rocket science is om een succesvolle start-up te lanceren. Met het professionele programma en de recht-voor-z’n-raap aanpak helpt BubbleConf ongetwijfeld sommige (nieuwe) start-ups de volgende stap te zetten op weg naar succes.

BubbleConf, 12 oktober 2012, Tuschinski Theater Amsterdam. Voor meer informatie, kaarten en het volledige programma, zie de website van BubbleConf.