22 april 2014

Apps for patient engagement

Tickets Gratis

Datum & tijd

2014-04-22 08:00:00

StudentsInc Hogeschool Utrecht 8e etag

Apps for patient engagement is een challenge voor studenten en professionals in de creatieve industrie om oplossingen te vinden om patienten hun medische zorg in eigen handen te nemen. In vier dagen ontwerp je een innovatieve toepassing en bouw je een werkend prototype.

Onderzoek wijst uit dat actieve, betrokken patiënten betere gezondheidsuitkomsten hebben en dat het zelf kunnen managen van een chronische aandoening kwaliteit van leven positief beïnvloedt. Gebruik van technologie kan patiënten helpen zelf meer bewust te zijn van keuzes ten aanzien van hun eigen gezondheid en daar verstandiger mee om te gaan, dus meer “zelf-management”: denk bijvoorbeeld aan patiënten die zelf chronische aandoeningen managen door hun gewicht of bloeddruk bij te houden.

In andere sectoren is het gebruik van technologie al heel normaal voor zelf-management : we boeken onze eigen vliegtickets, doen onze eigen bankzaken, maar in de zorg is dat veel minder gewoon. Tijdens Appril dagen we deelnemers uit om in vier dagen tijd een app te bedenken en een prototype te maken voor een specifieke patiëntengroep, om ze te helpen gezonde keuzes te maken.

Op 22 april starten deelnemers aan de challenge en op 25 april presenteren ze hun idee en werkend prototype aan een vakjury. 

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor deze challenge? Kijk dan op de website!