4 oktober 2022

Agenda van ROM Utrecht voor de media- en game-industrie

Tickets 0,- (Gratis)

*Onderdeel van Business Day tijdens Dutch Media Week*

De Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (ROM Utrecht) heeft een aantal focus ecosystemen aangewezen. Onder meer Digital Media: de Nederlandse media- en game-industrie, inclusief aanpalende en onderliggende technologie. ROM Utrecht heeft Deloitte gevraagd om dit ecosysteem samen met stakeholders in kaart te brengen. Zo kan een beeld geschetst worden van de Nederlandse media- en gamingindustrie als bron van economische groei en innovatie. Met een rol voor de toepassing ervan in andere sectoren en de maatschappij in bredere zin.

In deze sessie worden de resultaten van het onderzoek besproken en kijken we naar de kansen. Wat is het verdienvermogen van de Nederlandse media- en gamingindustrie? Wat zijn ontwikkelingen? Welke toepassingen en effecten zijn er in andere sectoren? Bijvoorbeeld van decentrale gegevensopslag in datakluizen, een internationale ontwikkeling die ook in Nederland opgepakt gaat worden. Welke invloed gaan de nieuwe Europese regels zoals de Digital Markets Act en de Digital Services Act, en de ontwikkeling van AI hebben? En hoe sluiten we regelgeving, talent en technologische ontwikkelingen op elkaar aan?

Sprekers

  • Rob van Beek – ROM Utrecht Region
  • Jens Groot – Deloitte
  • Gaston Crolla – Gemeente Hilversum

Meer sprekers volgen binnenkort!

Praktische informatie

Visie en actieagenda van de ROM Utrecht voor de media- en gameindustrie zal plaatsvinden op dinsdag 4 oktober en is via een gratis livestream te volgen.

De bijeenkomst duurt van 10.00 – 11.00 uur. Er is geen pauze tussendoor.

Heb jij een vraag over het event of voor een van de sprekers? Je kunt je vraag alvast stellen via communicatie@mediaperspectives.nl.