De Week van Talent: MOOS Productiehuis

Emily van der Beek mag bij MOOS Productiehuis blijven werken

Jonge, ambitieuze en leergierige media-studenten kunnen terecht bij MOOS productiehuis, een leerbedrijf van het MBO College Hilversum. Daar worden de studenten begeleid door professionals uit de mediawereld waardoor zij zich optimaal kunnen ontwikkelen als vormgever, AV-specialist of producer. Het is een plek waar studenten zich zowel inhoudelijk als persoonlijk kunnen ontwikkelen. De pas 19-jarige Emily van der Beek zag haar kans schoon toen ze voor haar opleiding een stage zocht. Inmiddels heeft ze van haar stage haar werk gemaakt. 

Emily, hoe ben je bij MOOS Productiehuis terechtgekomen?

“Ik moest stage lopen tijdens mijn opleiding Mediamanagement op het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waar ik in juni mijn diploma voor in ontvangst mag nemen. Via de website van Mediastages zocht ik naar een stage in de media als producer en kwam ik MOOS tegen. Dat was duidelijk de beste optie. Ik heb gesolliciteerd en ik werd aangenomen. Vanaf dat moment heb ik heel veel geleerd. Die stage van negen maanden heb ik inmiddels afgerond, maar ik mag tot het einde van de zomer blijven werken bij MOOS. Daar ben ik heel blij mee. Het is gelukkig van beide kanten bevallen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Naast mijn zakelijke kwaliteiten wil ik ook mijn creativiteit blijven ontwikkelen. Voor het Mediapark heb ik interviews gedaan en dat beviel ook goed. Wie weet is presenteren ook wel wat voor mij.”

Wat heb je tijdens de stageperiode als producer geleerd?

“Heel erg veel. Ik ben als producer de contactpersoon voor klanten, maar ook voor de collega’s bij MOOS. Ik moet constant iedereen op de hoogte houden als de schakel tussen de klant en het productiehuis. Ook heb ik veel met sociale media gedaan. In negen maanden tijd heb ik vooral geleerd op een goede en zakelijke manier contact te leggen met klanten. Op een professionele manier te werk gaan is iets waar ik in die tijd bedreven in ben geraakt. Bijvoorbeeld de manier van feedback geven en ontvangen en vooral daarin niet in mijn emotie te schieten. Inmiddels ben ik een stuk zelfverzekerder in mijn werk en durf ik sneller op mensen af te stappen.”

Je wordt gezien als een groot aanstormend talent bij MOOS, hoe is dat?

“Dat is heel leuk om te horen en een grote eer. Ik hoop dat iedereen van het team dat ook zo ziet. Het is leuk om in de schijnwerpers te staan, anderzijds heb ik er moeite mee als alle pijlen op mij gericht zijn. Ik ben bescheiden, dus ik zal nooit van mezelf zeggen dat ik een groot talent ben. Toch zie ik wel in dat ik inmiddels wel een belangrijke schakel binnen MOOS ben geworden. Laat ik het zo zeggen: ik ben van veel markten thuis en doe lekker mijn ding. Het is leuk als dat gewaardeerd wordt.”

Jij bent een schoolvoorbeeld voor een leergierige en ambitieuze student. Heb je een tip voor andere jonge media-talenten? 

“Ik denk dat het belangrijkste is dat je lef toont. Durf op klanten af te stappen, durf vragen te stellen en durf fouten te maken. Het is wel heel erg cliché als ik mezelf hoor praten. Maar ik heb ook fouten gemaakt en daar leer je het allermeest van.”

De talentportretten zijn gemaakt door Jacq Roos fotografie

Onze partners