De Week van Talent: Mediastages

Ilse Rood kan bij Mediastages meer haar ei kwijt

Elke student die een studie volgt of heeft gevolgd in de richting van media en daarbij stage moet lopen kent Mediastages wel. Ze hebben een website waar mediabedrijven en studenten elkaar feilloos kunnen vinden. Mediatalenten kunnen zich daar aan de juiste werkgever laten binden. Ilse Rood is iemand die dat mede mogelijk maakt als Sales & Productie medewerker bij Mediastages. Ze is pas 22 jaar oud en nu al ontzettend talentvol en veelzijdig. 

Ilse, hoe ben je bij Mediastages terecht gekomen?

,,Ik was pas een half jaar in dienst bij IDTV als producer toen ik een mailtje ontving met de vraag of ik iemand kende die bij Mediastages zou willen komen werken als Sales & Productie medewerker. De variatie in die beoogde functie leek mij ontzettend leuk, zeker in combinatie met de sales. Ik besloot zelf te solliciteren en werd aangenomen. Ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van. Ik kom veel in contact met studenten en mediabedrijven. Ik help de bedrijven bij het uitzetten van stage vacatures en studenten met het schrijven van motivatiebrieven. Verder geef ik voorlichtingen en organiseer ik evenementen zoals de Dag van de Mediastages. Als producer was ik meer een regeltante, terwijl ik me nu meer mag bemoeien met de inhoud. Momenteel ben ik ook druk met het nieuwe platform Talent This Way. Daarbij focussen we op banen in de media in plaats van stages. Het staat in de startblokken we zijn volop bedrijven aan het contacten om hun vacatures te plaatsen. Het belangrijkste doel is ook hier het zo makkelijk mogelijk maken om een baan in de media te vinden die bij je past en ook de perfecte werknemer te vinden die bij het mediabedrijf aan slag kan.”

Binnen je bedrijf word je gezien als talent, herken je dat?

,,Ik hoorde het. Dat is hartstikke leuk, hoewel ik zoiets niet zo snel over mezelf zou zeggen. Ik heb meteen mijn moeder opgebeld om te vertellen dat ik talent wordt genoemd, haha. Ik geloof dat iedereen wel ergens talent voor heeft. Dat van mij is denk ik dat ik goed ben in contacten leggen. Dat merkte ik al in mijn tijd als producer. Ik ben niet bang om op mensen af te stappen en bepaalde vragen juist wel te stellen waar anderen dat laten. Ik sta open voor andere mensen en ben ook oprecht geïnteresseerd in de ander. Ik probeer altijd het beste te zijn in dingen en dat betekent dat je hard moet werken. Maar ik heb het gelukkig heel erg naar mijn zin bij Mediastages en dat is volgens mij het belangrijkste.”

Als mensen een media stage/baan zoeken, wat zouden ze dan moeten doen?

,,Het is vooral belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Ga niet voor de makkelijke keuze die eigenlijk niet bij je past. Dan wordt het een grote opgave om je honderd procent in te zetten. Een goede werksfeer en veel werkplezier is prioriteit. Een stage doe je maar één of twee keer in je leven, dus daar moet je fijne herinneringen aan overhouden. Jouw stage of baan verdient al jouw liefde.

De talentportretten zijn gemaakt door Jacq Roos fotografie

Mediastages

Onze partners