Coaching

Merk je dat je graag meer uit je carrière wilt halen, de balans tussen werk en privé kwijt bent of dat je meer uitdaging zoekt? Vraag je je af of jouw baan in de media over vijf jaar nog bestaat? Ontdek dan wat onze loopbaancoaching en loopbaanadvies voor jou kan betekenen en zet de eerste stap om bewust bezig te zijn met de toekomst van jouw loopbaan. De loopbaancoaching is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Loopbaanadvies

Wat houdt onze loopbaancoaching in?

Onze loopbaancoaching helpt je om gemotiveerd aan de slag te gaan met jouw loopbaan in de media. We bespreken in de coachsessies hoe je jezelf kunt blijven ontwikkelen en welke impact alle veranderingen kunnen hebben op je huidige werkzaamheden. We zorgen er samen voor dat je een helder beeld hebt van je persoonlijke situatie en weet waar de knelpunten/uitdagingen en actiepunten liggen. Samen met je loopbaancoach wordt er een concreet plan gemaakt waarmee jij jezelf kunt ontwikkelen en je ambities waar kunt maken. Onze coaches kennen de dynamiek van de media-industrie en geven daarom passend loopbaanadvies.

We bieden ook maatwerktrajecten aan op specifieke onderwerpen zoals burn-out, stress en slaapproblemen.

Hoe ziet ons loopbaantraject er uit?

Het coachtraject bestaat uit drie fasen:

1.  Meten. Voordat je het eerste coachgesprek ingaat word je gevraagd een vragenlijst in te vullen. In deze wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst wordt gevraagd naar een aantal onderwerpen: toekomst van werk, loopbaancompetenties, loopbaansucces en werkplezier. Naar aanleiding van deze vragenlijst wordt er een persoonlijk rapport samengesteld. Je krijgt dus een meting en rapport op maat. Dit rapport zal besproken worden tijdens de eerste coachsessie.

2. Coachen. Na het invullen van de vragenlijst volgt de eerste coachsessie, waarin het rapport wordt besproken. In totaal zijn er gemiddeld vijf coachgesprekken nodig om je persoonlijke actieplan en persoonlijk businessmodel te maken. Dit doe je samen met je coach.

3. Actie. Na het coachen is het de bedoeling dat jij zelf in actie komt. Bij het bespreken van de knelpunten zijn tijdens de coachsessie actiepunten gemaakt. Met deze actiepunten zal je vervolgens zelf aan de slag gaan om het maximale uit het coachtraject te halen. Dit doen we m.b.v. het Business Model You. Dit model is gebaseerd op het Business Model Canvas en gaat ervan uit dat jij de ‘’key resource’’ bent, met jouw interesses, vaardigheden, capaciteiten en persoonlijkheid.

Na het coachingtraject:

  • Heb je zelfinzicht: je weet wie je bent en je kunt je toegevoegde waarde formuleren
  • Heb je een concreet actieplan om alles uit jezelf te halen en je ambities waar te maken
  • Kun je je eigen duurzame inzetbaarheid potentieel managen
  • Sta je aan het stuur van je eigen leven en loopbaanontwikkeling 

Coachpakketten (in samenwerking met Knowvium)

APK
Persoonlijk rapport + 1 x coachsessie van 90 min                     € 200*

Vervolg coachtraject APK
4 x coachsessie                                                                                € 550*

Compleet coachtraject
Persoonlijk rapport + 5 x coachsessies                                       € 750*

Extra coachinguren                                                                             
Ter aanvulling 2 uur coaching                                                      € 250*

*De prijzen zijn exclusief BTW

 

Inschrijven voor een coachpakket kan hier.  


Vergoedingen
Vraag aan jouw werkgever welke vergoedingen er vanuit jouw organisatie mogelijk zijn voor loopbaanadvies. Indien je 45 jaar of ouder bent kun je tijdelijk in aanmerking komen voor een gratis traject (door de overheid gesubsidieerd). De coach vraagt dat voor je aan. Meer informatie vind je hier.

Voor vragen kun je mailen naar coach@mediaperspectives.nl.

Vragen of inschrijven? 

Wil je meer weten over loopbaancoaching en wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder. Mail nu je vraag, met vermelding van je telefoonnummer naar coach@mediaperspectives.nl. 

Inschrijven voor een coachpakket kan hier. 

 

Dit aanbod wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds

 

Onze coaches

Coach Gerard Scheenstra

LinkedIn

Gerard Scheenstra

Mijn naam is Gerard Scheenstra en ik ben een creatieve ondernemer, bedrijfskundige, coach en gastdocent/spreker. Ik ben sinds 1986 werkzaam in het bedrijfsleven en ben al een kleine twintig jaar actief als meervoudig ondernemer en coach. Wat ik heb gemerkt is dat verandering de enige zekerheid is: “Disrupt or be disrupted is the new normal”. Ik heb vanuit het business label Knowvium o.a. de Meten Coachen Actie (MCA) Methode ontwikkeld en pas die toe als coach en business coach. Als coach help ik graag mijn klanten om op een inspirerende, creatieve manier in de structuur van de MCA methode de toekomst vorm te geven en/of uitdagingen aan te gaan pakken. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat ieder mens zijn/haar eigen verantwoordelijkheid heeft (en moet nemen) m.b.t. het eigen leven en de loopbaanontwikkeling. Mensen moeten zich blijven ontwikkelen, en wanneer je dit doet zul je meer kansen hebben om een baan te behouden of nieuw werk te vinden of te creëren.

 

Coach Maarten de Winter

LinkedIn

Maarten de Winter

Mijn naam is Maarten de Winter en ik ben algemeen econoom, gericht op mens, arbeid en samenleving. Ik bied professionals, teams en organisaties overzicht over, inzicht in en invloed op hun tijd. Met bruikbare handvatten en vragen breng ik een waardevolle tijdsbesteding binnen handbereik. Ik werk al ruim twintig jaar als coach en ben daarnaast strategisch adviseur in publieke en private organisaties. Als coach help ik graag mijn klanten om op een inspirerende, creatieve manier in de structuur van de MCA methode de toekomst vorm te geven en/of uitdagingen aan te gaan pakken. Mijn visie is dat ieder mens eigen mogelijkheden heeft om voor zichzelf en anderen van waarde te zijn. Wat je daarvoor wilt, kunt en moet doen vraagt regelmatige reflectie.

 

 

 

 

Coach Claire Becking

LinkedIn

Claire Becking

Ik ben Claire Becking, arbeids- en organisatiepsycholoog, en werk al ruim 25 jaar op het snijvlak van persoonlijke-,team- en organisatieontwikkeling in zowel profit- als non-profit organisaties. Met veel passie help ik organisaties en medewerkers hun ambities waar te maken vanuit kracht, verbinding en wendbaarheid. Veel mensen ervaren de wereld als te snel, te onvoorspelbaar, te veeleisend en vragen zich af hoe hiermee om te gaan. Hoe zorg je dat je geen speelbal wordt, maar de regisseur van jouw (werk)leven en vitaal en in balans je werk kan blijven doen? Meer dan ooit is psychologische flexibiliteit van belang om de toekomst wendbaar en weerbaar tegemoet te kunnen treden. Vanuit commitment aan wat werkelijk waardevol voor jou is in jouw werk- en privéleven help ik je om meer regie te nemen over jezelf en jouw omgeving.

 

 

Coach Rick van Dijk

LinkedIn 

Rick van Dijk

Rick van Dijk werkt sinds 2015 als zelfstandig ondernemer. Hij is binnen Media Perspectives onder meer verantwoordelijk voor het MediaMatters-programma. Daarin worden de oplossingen van startups en scale-ups gekoppeld aan de uitdagingen van mediabedrijven. Daarnaast heeft hij de opleiding tot coach duurzame inzetbaarheid volgens de Meten Coachen Actie-methode succesvol afgerond.