Cursus eindredactie HU
25 maart 2021

Podcasten voor beginners

Geen tot weinig ervaring
Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 1095 (vrij van btw)

Als journalist kun je nu ook met podcasts aan de gang, het is inmiddels een volwaardig medium. Maar wat is een goede podcast en wanneer is het een goed idee er een te maken?

Tijdens de cursus Podcasten voor beginners krijg je alles mee om je eigen podcast, van concept tot koptelefoon, uit te werken. Bovendien krijg je les van docenten met veel praktijkervaring. De cursus sluit daardoor perfect aan op de dagelijkse realiteit.

Een podcast maken levert niet alleen een concrete show op. Het is ook een goede manier om je eigen stem en ideeën te ontwikkelen. En dat is essentieel in zowel de journalistiek als in het bedrijfsleven. Je leert je ideeën te pitchen. Bovendien weet je na afloop van de cursus hoe je tussen creatieve en commerciële belangen kunt balanceren.

De post-bachelorcursus Podcasten voor beginners is bedoeld voor journalisten, communicatieadviseurs en starters.

  • Het concept: wat maakt een goede podcast en hoe vertaalt een goed idee zich naar een product?
  • Het verhaal: podcasts hebben het vermogen om verhalen te vertellen die anders moeilijk of zelfs onmogelijk te vertellen zijn. Dat gaat niet alleen op voor de informatie maar ook voor de verteller. Podcasting is persoonlijk – jouw eigen stemt telt mee.
  • Opname- en montagetechnieken.
  • Publiek vinden: hoe breng je jezelf onder de aandacht en hoe zorg je voor financiële ondersteuning?
  • Aan de slag met je ideeën: we werken toe naar de proefepisodes, wisselen tips en advies uit, zetten elkaar scherp. Professionele podcasters luisteren naar je pitch en geven waardevolle feedback.
  • Luisteren en evalueren.
Hogeschool Utrecht docent(en) onbekend
Hogeschool Utrecht docent(en) nog niet bekend

Klik op de link in het menu ‘Algemeen’ voor meer informatie.

22 januari 2021
Er zijn nog geen reviews