loopbaancoaching

(online) Loopbaancoaching

Geen tot weinig ervaring
Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring
Werkervaring speelt geen rol
Inschrijven € 150,- (excl. btw) per sessie

Onze loopbaancoaching is online beschikbaar, indien gewenst is face tot face bespreekbaar. 

Werken in de mediasector is mooi, intensief en dynamisch. De nieuwe crossmediale wereld vraagt om andere manieren van werken, taken en rollen veranderen. Past je huidige functie nog voldoende bij je talenten en kwaliteiten, of ben je misschien toe aan een volgende ontwikkelstap? Of zit je goed op je plek maar zijn er bepaalde zaken die je anders – effectiever, prettiger – aan zou willen pakken?

Loopbaancoaching biedt je de mogelijkheid om bij jezelf en je werk stil te staan. Los van de waan van de dag, begeleid door een ervaren coach. Zodat je die volgende stap weloverwogen kunt zetten en/of met hernieuwde focus aan de slag kunt.

De gesprekken kunnen in overleg online of op kantoor in Amsterdam of Hilversum plaatsvinden. Tijdens de intelligente lockdown geldt nu tijdelijk 10% korting.

Wat kun je verwachten van de loopbaancoach?

In het loopbaancoachings-traject maak je een aantal wetenschappelijk onderbouwde testen, zoals waardentesten, interessetesten en persoonlijkheidsvragenlijsten. Je hebt met je coach praktische, maar ook verdiepende gesprekken. Zo krijg je in korte tijd inzicht in jouw talenten, valkuilen, drijfveren, kwaliteiten en wensen. Samen met de loopbaancoach stel je vervolgens een persoonlijk actieplan op dat ingaat op je huidige vraag, maar die je ook op de lange termijn helpen in je loopbaan.

Na het coachingstraject:

  • Heb je inzicht in wie je bent, wat je kunt en welke kant je op wilt
  • Weet je welk werk goed bij je past en waarom
  • Weet je welke concrete volgende stap(pen) jij kunt zetten
  • Heb je de regie over je eigen leven en loopbaanontwikkeling 

Prijzen

Een volledig traject bestaat uit een intakegesprek, een loopbaantest en een aantal gesprekken. Welk traject jou wordt aanbevolen wordt in het intakegesprek met je besproken. Elk coachgesprek kost €150,-, de loopbaantest is ook €150,-. Tijdens de intelligente lockdown geldt nu tijdelijk 10% korting.

Vragen of inschrijven? 

Wil je meer weten over loopbaancoaching en wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder. Mail nu je vraag, met vermelding van je telefoonnummer naar coach@mediaperspectives.nl. 

Deze loopbaancoaching is voor iedere mediaprofessional die bewust bezig wil zijn met het ontwikkelen van zijn of haar talenten en loopbaan. In de huidige functie of daarbuiten.

Hoe ziet ons loopbaantraject er uit?

Het coachtraject bestaat uit vier fases:

1. Intake. In het intakegesprek maken we kennis en bespreken we je coachvraag. Op basis van dit gesprek doet de coach je een voorstel voor de opzet van het traject en welke testen je gaat maken. Ook bepalen jullie of er voldoende ‘klik’ is om het traject samen in te gaan.

2. Meten. In de volgende fase van het traject vul je een vragenlijst in met verschillende onderwerpen: de toekomst van je werk, je loopbaancompetenties, loopbaansucces en werkplezier. Met de uitkomsten van deze vragenlijst stelt de coach een persoonlijk rapport samen met daarin onder meer een omschrijving van je talenten, valkuilen, drijfveren, kernkwaliteiten en wensen. Dit rapport vormt ook input voor de coachingsgesprekken.

3. Coachen. Na het invullen van de vragenlijst volgen de eerste coachingssessies. In totaal zijn er meestal 5 coachingsgesprekken nodig om je persoonlijke actieplan te maken. Dit actieplan gaat uit van jouw interesses, vaardigheden, capaciteiten en persoonlijkheid.

4. Actie. Uiteraard is het de bedoeling dat je na het coachen zelf in actie komt. Bij het bespreken van de knelpunten stel je tijdens de coachingssessies met je coach actiepunten op. Met deze actiepunten ga je vervolgens zelf aan de slag om het maximale uit het coachingstraject te halen.

 

Esmee Verhagen
Esmee Verhagen

Ik ben Sociaal Psycholoog en Interventiekundige. Mijn aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie. Ik ben opgeleid in Appreciative Inquiry, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Co-Active Coaching. Mijn loopbaan startte ik als selectiepsycholoog bij het Ministerie van Defensie. Daarna werkte ik 9 jaar als consultant, trainer en coach en vanuit deze rollen heb ik met een breed scala aan organisaties en mensen samengewerkt.

In mijn trajecten vind ik het belangrijk om samen en vanuit vertrouwen te werken en zichtbare resultaten te bereiken. In een traject met mij doe je inzicht in je kwaliteiten, waarden en wensen op en staat gedrag(-sverandering) centraal. Mijn stijl is zowel warm en toegankelijk als scherp en resultaatgericht. Ik geloof dat leren en werken bijdragen aan een waardevol leven. Anderen coachen richting energiegevend werk geeft mij veel voldoening.

Coach Casper Hoorn
Casper Hoorn

Ik ben Casper Hoorn, arbeids- en organisatiepsycholoog, en begeleid, coach en train al ruim 16 jaar talenten, leidinggevenden en professionals in hun ontwikkeling. Met veel passie help ik organisaties en medewerkers hun kwaliteiten en drijfveren te ontdekken en te realiseren. Ik doe dat aan de ene kant op een pragmatische, doelgerichte en oplossingsgerichte manier, aan de andere kant heb ik oog voor de onderstroom in de persoon of de organisatie waar iemand werkt. In ons werk wordt er voortdurend gevraagd onszelf aan te passen en te voldoen aan de verwachtingen, soms raken we hierdoor verwijderd van wie we zijn en waar we goed in zijn. Het is een hele kunst dicht bij jezelf te blijven en tegelijkertijd te voldoen aan de vele verwachtingen van je omgeving. In mijn trajecten staan vertrouwen en openheid centraal, samen bepalen we de agenda. Ik geloof dat het helpt om regelmatig op een andere manier naar je eigen vraag te kijken, vaak gebruik ik hiervoor humor, speelsheid en uitdaging.”

 

Laura Lieve
Laura Lieve

Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over het psychologische aspect rondom gezondheid en werk, werving en selectie en menselijk gedrag in organisaties. In dit werk maak ik kennis met een scala aan sectoren, organisaties en beroepen, die op hun beurt weer verschillende werk-gerelateerde uitdagingen tegenkomen. Hoe wij hierbij kunnen adviseren en helpen is een mooie en interessante rol. Zo ben ik als loopbaancoach betrokken bij het ‘sterk in je werk’ project. Dit project biedt zorg- en welzijnsmedewerkers kosteloos de kans om hun loopbaan een nieuwe positieve impuls te geven. Het doet me goed om te zien dat we mensen weer op weg hebben kunnen helpen en ze weer iets doen waar ze zich goed bij voelen.

Flores van Emmerik
Flores van Emmerik

Ik vind het fijn als mensen het werk vinden dat zij willen hebben. Of hun werk beter doen doordat ze mentaal sterker zijn geworden. En werkgevers maak ik graag blij door een helder advies te geven over een persoon (assessment center) of afdeling.

Bij het begeleiden van mensen vind ik het belangrijk mensen zelf na te laten denken over praktische oplossingen voor soms ingewikkelde psychologische problemen. Maar als ik ergens verstand van heb, geef ik natuurlijk wel mijn mening. Ik heb veel kennis over verschillende methodes en wordt zelf gedreven door nieuwsgierigheid en aandacht. Als je vastzit in je werk, kan professionele hulp, gebaseerd op psychologie, je helpen om sneller je potentieel waar te maken.

Dijk & Van Emmerik
Dijk & Van Emmerik

Bij hr-adviesbureau Dijk & Van Emmerik werkt een creatief, deskundig team van arbeids- en organisatiepsychologen iedere dag aan nieuwe oplossingen voor arbeidsvraagstukken. Van assessments tot coachingsprogramma, van outplacementtrajecten tot therapie en training: als (wetenschappelijk) bewezen is dat het werkt, bieden wij het aan. Omdat het voor veel organisaties belangrijk is dat mensen optimaal presteren. Gelukkig is dat ook precies wat de meeste werknemers willen: goed presteren. En daarvoor kun je onze hulp inroepen. Meer informatie.

coachee 1
5 november 2019
Je leert heel erg naar jezelf te kijken, naar anderen te kijken, naar de manier waarop je in je werk staat maar ook privé. Heel waardevol!
Coachee 2
7 oktober 2019
De coaching kwam overeen met mijn behoefte en vraag naar sturing als het gaat om je eigen kwaliteiten herkennen, jezelf onderscheiden en voor jezelf op komen op professioneel gebied. Mijn coach was erg inspirerend.
Coachee 3
15 januari 2020
Mijn coachingsessies hebben veel inzicht gegeven in mijzelf, in waar ik naartoe wil op carrièregebied en in hoe ik dat kan gaan bereiken. Dit kwam omdat de coach zorgde voor genoeg ruimte om te delen waar je tegenaan liep, waarop feedback en sturing kwam. De coach was altijd erg open, liet jezelf de richting bepalen van het gesprek en bood altijd hulp aan.