19 maart 2019

Informatief schrijven: schrijven met meer impact

Inschrijven € 795 (vrij van btw)

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht.

Schrijven met meer impact? Dat leert u in de cursus Informatief schrijven: schrijven met meer impact aan Hogeschool Utrecht.

Overtuigen argumenten of is het iets anders waardoor lezers ‘ja’ zeggen? In de cursus Informatief schrijven: schrijven met meer impact leert u dat lezersgedrag voorspelbaar is en dat eenvoudige ingrepen volstaan om uw lezer wegwijs te maken in uw tekst. Uw lezers laten zich daarna graag informeren en overtuigen.

Van beleidsteksten (waar een Raad van Bestuur of een gemeenteraad ‘ja’ of ‘nee’ tegen zegt) tot offertes (die wel of niet tot een opdracht leiden): effectieve teksten hebben impact. Of u nu bij de overheid werkt, bij een multinationale onderneming of adviezen schrijft namens een onderzoeksinstelling: vergroot uw overtuigingskracht en verstevig uw grip op het schrijfproces doordat u bewust bekwaam schrijft.

Van argumenteren tot framing en van overtuigingsprincipes tot personal storytelling: u leert de fijne kneepjes van het vak kennen. Leer beter overtuigen. Leer de verschillen kennen tussen adviseren, overtuigen en argumenteren.

Meer informatie en inschrijven vindt u op de website van de Hogeschool Utrecht.

De opleiding is bedoeld voor onder meer communicatiemedewerkers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmedewerkers.

U schrijft gedurende de bijeenkomsten voortdurend teksten en buiten de bijeenkomsten werkt u aan een langere tekst van eigen hand.

De eerste twee bijeenkomsten gaan over argumenteren, overtuigen en structureren. In een serie korte oefeningen bouwt u aan  een fictieve casus die u – samen met anderen – zo overtuigend mogelijk voor het voetlicht brengt.

De derde bijeenkomst gaat over framing en storytelling. Van framing in speeches van een Amerikaanse president tot framing in een folder over fietsverhuur in Haarlem: u ziet analyses van teksten. Vervolgens werkt u met een stappenplan waarbij u begint bij frames van de lezer en stapsgewijs uw betoog overtuigender maakt. In de vierde en vijfde bijeenkomst brengt u de inzichten van de cursus samen in een overtuigende tekst met meer impact. Uiteraard gaat deze cursus over uw teksten. U krijgt feedback op uw werk en als u dat wenst spitsen we de bijeenkomsten ook toe op voorbeelden uit uw praktijk.

Uiteraard gaat deze cursus over uw teksten. U krijgt feedback op uw werk en als u dat wenst spitsen we de bijeenkomsten ook toe op voorbeelden uit uw praktijk.