5 november 2019

Het journalistieke interview

Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring
Inschrijven € 1095 (vrij van BTW)

Partneraanbod

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht

Datum & Tijd

6, 13, 20 en 27 maart, 3, 17 en 24 april 2020
Tijd: 13.30 – 16.30 uur

Deelnemers

Maximaal 12 deelnemers

Wil je de beste interviewer van Nederland worden en het vak leren van de besten? Tijdens deze cursus Het journalistieke interview leer je een geïnterviewde verleiden tot interessante antwoorden en ervoor zorgen dat je na een interview beter informatie hebt.

Nieuwsgierigheid kunnen we je niet aanleren, maar wel hoe je ervoor zorgt dat een interview verrassend verloopt en interessante antwoorden oplevert. Hoe doen bekende interviewers als Frénk van der Linden en Inki de Jonge dat bijvoorbeeld? Je kunt het ze zelf vragen tijdens de cursus.

Na deze opleiding

Na de post-bachelorcursus Het journalistieke interview ben je geheid een betere interviewen. Je kent meerdere interviewtechnieken, weet vastlopen te voorkomen en kunt interviews beter voorbereiden en uitwerken.

  • Je kunt je invloed op het interview vergroten.
  • Je hebt meer grip op gesprekken.
  • Je kunt een interview beter voorbereiden en uitwerken.

Meer informatie en inschrijven vindt u op de website van de Hogeschool Utrecht.

De cursus is bedoeld voor journalisten, verslaggevers, communicatiemedewerkers en (tekst)schrijvers.

Je hebt hbo-denkniveau. Bij aanmelding wordt ook een cv verwacht.

Leren van de meesters staat centraal tijdens de cursus Het journalistieke Interview. Je gaat met de beste interviewers aan de slag om je interviews voor te bereiden, maar je studiegenoten en een trainer helpen je ook.

Je woont zeven bijeenkomsten bij. Daarnaast werk je in een digitale leeromgeving. Op de website van de cursus vind je de informatie die je voor elke bijeenkomst moet voorbereiden. Voordat je aan de cursus begint, lever je een interview aan dat je zelf hebt gemaakt.

Programma

  • bijeenkomst 1: interviewanalyse, voorbereiding, betrekkingsniveau, 20 interviewstijlen
  • bijeenkomst 2: voorbereiding masterclass 1
  • bijeenkomst 3: masterclass 1
  • bijeenkomst 4: nabespreking masterclass 1, feedback op uw geschreven interview
  • bijeenkomst 5: voorbereiding masterclass 2
  • bijeenkomst 6: masterclass 2
  • bijeenkomst 7: nabespreking masterclass 2, je eigen interviewstijl ontwikkelen en aanscherpen, feedback op uw geschreven interview

Natuurlijk krijg je theorie, maar interviewen leer je nu eenmaal niet uit een boek. De praktijk en feedback van professionals staan centraal tijdens deze cursus. Je gaat aan de slag met verschillende interviewtechnieken, interviewt echte meester interviewers en verwerkt feedback van de gastdocenten, je trainer en mede-cursisten.

24 september 2023
Er zijn nog geen reviews