Cursus Storytelling HU
6 oktober 2021

Het journalistieke interview

Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring
Inschrijven € 1095,- (vrij van btw)

Wil je de beste interviewer van Nederland worden en het vak leren van de besten? Tijdens deze cursus Het journalistieke interview leer je een geïnterviewde verleiden tot interessante antwoorden. Ook zorg je ervoor dat je na een interview beter informatie hebt.

Betere interviewer

Nieuwsgierigheid kunnen we je niet aanleren, maar wel hoe je ervoor zorgt dat een interview verrassend verloopt en interessante antwoorden oplevert. Hoe doen bekende interviewers als Frénk van der Linden en Inki de Jonge dat bijvoorbeeld? Je kunt het ze zelf vragen tijdens de cursus.

Na de post-bachelorcursus Het journalistieke interview ben je geheid een betere interviewer. Je kent meerdere interviewtechnieken, weet vastlopen te voorkomen. Daarnaast kan je interviews beter voorbereiden en uitwerken.

Deze cursus is bedoeld voor journalisten, verslaggevers, communicatiemedewerkers en (tekst)schrijvers.

Je woont zeven bijeenkomsten bij. Daarnaast werk je in een digitale leeromgeving. Op de website van de cursus vind je de informatie die je voor elke bijeenkomst moet voorbereiden. Voordat je aan de cursus begint, lever je een interview aan dat je zelf hebt gemaakt.

Programma bijeenkomsten:

  • 1: interviewanalyse, voorbereiding, betrekkingsniveau, 20 interviewstijlen
  • 2: voorbereiding masterclass 1
  • 3: masterclass 1
  • 4: nabespreking masterclass 1, feedback op uw geschreven interview
  • 5: voorbereiding masterclass 2
  • 6: masterclass 2
  • 7: nabespreking masterclass 2, je eigen interviewstijl ontwikkelen en aanscherpen. Ook krijgt u feedback op uw geschreven interview
Freerk Teunissen
Freerk Teunissen

Freerk Teunissen is onderwijsvernieuwer en professioneel dwarsligger. Hij schreef drie boeken, publiceerde in tijdschriften en dagbladen en is sinds eind jaren negentig schrijftrainer. Hij ontwikkelt lesmethodes, levert bijdragen aan congressen en adviseert schrijftrainers en docenten.

2 oktober 2023
Er zijn nog geen reviews