8 oktober 2020

MediaTalk – Virtual Live Events

Geen tot weinig ervaring
Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring
Werkervaring speelt geen rol

Locatie

Dit is een online evenement

In de MediaTalk tijdens de Dutch Media Week 2020 vertelden NEP en MediaMonks over hun samenwerking aan een nieuw virtueel platform gelanceerd voor wereldwijde evenementen. Dit innovatieve platform helpt organisaties binnen en buiten de eventbranche in hun transitie van traditionele evenementen naar virtuele of hybride events. Urgent in coronatijden, maar uiteraard ook daarna. Storytelling en hoogwaardige live eventproductie worden ingezet om een echte interactieve bezoekerservaring te creëren, die meer is dan een online meetingroom met videofeeds en chat.

Mir Wermuth zat aan tafel met:

  • Ralf van Vegten – Managing Director bij NEP
  • Remco Vroom – Hoofd Platform Solutions bij MediaMonks

Aan de hand van een aantal voorbeelden van hun eventplatform, waaronder de virtuele conferentie van ASML met 16.000 developers uit 38 landen, bespraken zij welke ‘drivers of succes’ van fysieke events vertaald zijn naar online versies, en hoe virtuele ruimtes interactie kunnen uitlokken.

© NEP/ASML

Praktische informatie

De MediaTalk vond plaats op donderdag 8 oktober van 12.00 – 12.45 uur.

 

De MediaTalk is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.

 Programma

  • 11:55-12:00 uur: Inloop Media Talk (fysiek)
  • 12:00-12:45 uur: Presentatie MediaTalk
Mir Wermuth
Mir Wermuth

Mir Wermuth werkt als freelance programmamanager voor verschillende organisaties in Nederlandse creatieve industrie. Binnen Media Perspectives houdt zij zich bezig met programma’s rondom talentontwikkeling en internationale business.

Sinds 2019 is ze ook secretaris van de Topsector Creatieve Industrie. De afgelopen jaren leidde ze het Dutch Media Innovators-programma in de VS en deed ze de programmering van New Dutch Wave op SXSW17. Als bestuurslid was ze o.a. betrokken bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en nu bij Investico, het platform voor onderzoeksjournalistiek. Daarnaast treedt ze vaak op als moderator op bij conferenties zoals Eurosonic Noorderslag.