Cursus eindredactie HU
2 november 2021

Design thinking

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 995,- (vrij van btw)

Design Thinking wordt ingezet voor ontwikkelvragen op het gebied van (sociale) innovatie, duurzaamheid, organisatie-ontwikkeling en verandering. Wil jij complexe problemen bij de horens vatten? Projecten laten opbloeien met meer creativiteit? Je eindgebruiker centraal stellen in alles wat je doet? Dan is de cursus Design Thinking iets voor jou! Activeer je designers-mindset, leer nieuwe creatieve technieken inzetten en ontdek hoe je meer gebruikersgericht kunt werken in projecten.

Activeer je designersmindset

We leven in een steeds sneller veranderende en krimpende wereld. Veel organisaties, groot én klein, worstelen met de uitdagingen die de heerlijke nieuwe wereld van ons vraagt.

  • Hoe blijf je relevant als je nooit écht gesproken hebt met je (steeds kritischer wordende) eindgebruiker?
  • Ben je authentiek als je nooit eerder hebt nagedacht over je visie en het standpunt van je organisatie?
  • Beweeg je flexibel als je hele bedrijfsstructuur is gebouwd op vaste structuren?

Innovatie is nodig. Innovatie is messy, uitdagend, experimenteel en kost tijd en energie. Het is als een pad wat nog nooit betreden is. Sommige paden lopen dood, anderen brengen je op plekken waar je nooit van had durven dromen!

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met het bureau Snijboon en docenten van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool Utrecht.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die nieuwe creatieve technieken wilt gaan inzetten en ontdekken hoe je meer gebruikersgericht kunt werken in projecten.

Deze zesdaagse cursus maakt Design Thinking toegankelijk. De opbouw van de cursus is als volgt:

  • 1e dag: Fast forward* (9:30-16:30 uur)
  • 2e dag: Understand & Research (19:00-22:00 uur)
  • 3e dag: Coaching & supervisie (19:00-22:00 uur)
  • 4e dag: Define & Ideate (19:00-22:00 uur)
  • 5e dag: Prototype & Test (19:00-22:00 uur)
  • 6e dag: Recap (19:00-22:00 uur)

De eerste dag is een zogenaamde ‘fast forward’ waarin we door middel van een eerste iteratie in sneltreinvaart door het proces gaan. Vier avonden zijn uitgebreide verdiepingen van de verschillende stappen van Design Thinking proces. De laatste avond is een recap waarin het geleerde wordt herhaald en we nadenken over hoe Design Thinking kan worden toegepast in de eigen organisatie.

Frouke Richter
Frouke Richter

Frouke Richter is Business designer en procesfacilitator bij Snijboon en typeert zich als een kleurrijke ondernemer die dromen wil verwezenlijken.

Ruud de Voys
Ruud de Voys

Ruud de Voys is Brand Designer en procesfacilitator bij Snijboon.

Heleen Blokland
Heleen Blokland

Heleen Blokland is docent Communication and Multimedia Design (CMD) bij Hogeschool Utrecht. Ze Begeleidt en faciliteert multidisciplinaire ontwerpteams op basis van Design Thinking, co-creatie en creatieve denktechnieken.

22 september 2021
Er zijn nog geen reviews