Cursus Storytelling HU
16 april 2020

Storytelling

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 1195 (vrij van btw)

Partneraanbod

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht

Datum & Tijd

Donderdag 16 april t/m 25 juni 2020
(m.u.v. 30 april, 7 mei en 21 mei)

Deelnemers

Maximaal 12

Er gaan mensen dood door geruchten, misinformatie en mythes. Door anders te luisteren en te praten kun je die verhalen omdraaien. Na deze cursus kun je met storytelling verleiden, overtuigen en zorgen dat anderen jouw verhaal gaan vertellen, en daarmee gedrag veranderen.

Storytelling bestaat uit twee woorden; story (het medium) en telling (de dynamiek van luisteren en (door)vertellen). Die combinatie is de kracht en het geheim van storytelling. In de communicatie worden verhalen bewust of onbewust ingezet met een duidelijk doel. Maar wat deze verhalen nu precies doen en hoe storytelling mensen in beweging krijgt, is vaak niet helemaal helder. In de cursus Storytelling aan de HU verkennen we de wereld van storytelling en leer je onderweg luisteren voor verhalen, ze herkennen en hoe je de kracht van storytelling kunt inzetten in communicatie, presentaties, leren en evalueren.

Deze cursus Storytelling is voor iedereen die veranderingen krachtig wil doorvoeren, draagvlak wil creëren en verandering wil communiceren. Of je dit nu binnen de eigen organisatie wil doen of voor klanten of kiezers. Deze cursus is nuttig als je in de communicatie, marketing, consultancy of politiek werkt.

In acht bijeenkomsten word je wegwijs gemaakt in het storytellinglandschap. We werken met storytelling als strategie (richten), tactiek (inrichten) en uitvoering (verrichten). Input en opdrachten komen uit je eigen praktijk en die van de docent(en). De bijeenkomsten zijn interactief, met oefeningen en workshops.

De lesopbouw is als volgt:

  • introductie: verhalen landschap en storytelling landschap
  • communicatie: storytelling als communicatiestrategie
  • verbinden: verhalen, gedrag beïnvloeden en veranderen
  • toepassen: storytelling in business
  • cocreëren: werken met verhalendynamiek
  • verspreiden: verhalen presenteren in sociale netwerken, media en social media
  • presenteren: je eindopdracht
  • afsluiting: wrap up met voorwaarden en valkuilen van storytelling
26 januari 2020
Er zijn nog geen reviews