Cursus Storytelling HU
27 maart 2020

Narratief evalueren

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 450 (vrij van btw)

Partneraanbod

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht

Datum & Tijd

Vrijdag 27 maart 2020 van 9.30 – 16.00 uur

Locatie

Koningsbergerstraat 9 Utrecht

Deelnemers

Maximaal 15 deelnemers

De zorg en het onderwijs luiden de alarmbel. Steeds meer tijd gaat op aan cijfermatige administratie, rapporten en evaluaties. Vinklijstjes laten nooit het volledige beeld zien want mensen zijn niet lineair of in cijfers te vatten. Wat er echt gebeurde en hoe dat werd ervaren, welke kennis is overgebracht en het effect daarvan wordt pas duidelijk in persoonlijke, geleefde verhalen.

Door verhalen te delen ontstaat energie en komen mensen in actie. Storytelling bestaat niet voor niets uit twee woorden: story (het medium) en telling (de dynamiek van luisteren en (door)vertellen. Hoe je zelf verhalen kunt gebruiken in monitoren, evaluaties en communicatie en daarmee een continu leerproces in gang zet, leer je in deze workshop.

In de workshop zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de studie bijzonder effectief en levert voordelen op voor jou en je organisatie. Om een wisselwerking te creëren tussen het toepassen van je praktijkkennis en de inbreng van je kennis en ervaring tijdens de lessen, moet je een relevante werkplek hebben.

Om de workshop te volgen, heb je een hbo-werk- en denkniveau nodig plus minimaal twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau. Toelating vindt plaats op basis van je curriculum vitae en een intakegesprek.

In een intensieve dag word je wegwijs in de wereld van storytelling. We werken met geleefde en gecocreëerde verhalen in workshops. Input en opdrachten komen uit je eigen praktijk. De docent, die als expert-moderator optreedt, geeft theorie, achtergrond en praktijkvoorbeelden. De bijeenkomst is interactief en vraagt actieve deelname van de deelnemers. We werken met het boek Narratief Evalueren, de Gids (2018, Tesselaar & Rodermond).

Programma inhoud

  • Introductie: de case van evalueren met verhalen
  • Onderzoeken: de rol van verhalenlandschap, tijdschap en sociale netwerken
  • Verbinden: leefwereld en systeemwereld: van evidence based evalueren naar leren
  • Toepassen: narratief evalueren in de praktijk; theory of change, social mapping, vangen van verhalen, analyseren, patronen herkennen
  • Co-creëren: van een evaluatieverhaal
  • Presenteren: verhalen in evaluatie rapporten en presentaties
  • Afsluiten: clinic voorwaarden en valkuilen van storytelling

Deze eendaagse workshop is praktisch met wetenschappelijke onderbouwing. Je leert van je eigen praktijkcasus en die van je medecursisten, door oefeningen en opdrachten. We vragen veel eigen initiatief en input. De docent brengt cases en ervaringen uit haar eigen praktijk en onderzoek in. In het studieboek vind je werkwijzers en literatuur. Daarmee kun je na de workshop zelf aan de slag.

26 januari 2020
Er zijn nog geen reviews