Cursus HU onderzoeksjournalistiek
25 september 2020

Journalistiek voor academici en professionals

Inschrijven € 5350 (vrij van btw)

Partneraanbod

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht.

Datum & Tijd

25 september tot en met 2 juli 2020

Heb jij een academische studie afgerond en wil je je verdiepen in de journalistiek? Dan is Journalistiek voor academici en professionals de cursus voor jou. Je leert hoe je jouw academische kwaliteiten inzet voor een succesvol carrière in de journalistiek.

Tijdens de cursus leer je het journalistieke proces beheersen van begin tot eind. Je gaat nadenken over doel en doelgroep, veldwerk doen, bronnenonderzoek uitvoeren, zelf schrijven, schrappen en redigeren. Zo leer je precies wat jouw sterke punten zijn. Verder leer je je weg kennen in het Nederlandse medialandschap en alles wat nodig is om betaalde opdrachten te verwerven.

We vragen academisch werk- en denkniveau. Deelname is afhankelijk van selectie. Graag ontvangen wij je cv, een motivatie en drie voorbeelden van artikelen die je misschien al hebt geschreven. Nadat we je aanmelding met de gevraagde stukken hebben beoordeeld, laten we je weten of je bent toegelaten. Hoe sneller je je aanmeldt, hoe groter de kans is dat je een plek bemachtigt.

Tijdens de cursus werk je in een groep aan je vaardigheden. Vakdocenten en gerenommeerde journalisten behandelen de verschillende aspecten van het vak. Schrijven, redigeren, bronnenonderzoek, pitchen, veldwerk… alles komt aan bod. Werkbezoeken horen ook bij de cursus: we gaan bijvoorbeeld naar de redactie van een publieke omroep en de Nacht van de Journalistiek. Ook een rondleiding door politiek Den Haag staat op het programma. Tot slot loop je kort stage.

Onderwijsvorm

  • opleidingsdagen: je krijgt college aan de hogeschool
  • werkbezoeken: je gaat langs bij bedrijven uit de praktijk
  • opdrachten: je voert individuele opdrachten uit, maar ook duo- of groepsopdrachten
  • stage: je loopt minimaal vijf dagen stage bij een werkplek die je zelf uitkiest
  • individuele begeleiding: je bespreekt je leerdoelen en -voortgang met een mentor
  • eindopdracht: je maakt een magazine dat on- en offline wordt gepubliceerd

 

4 oktober 2023
Er zijn nog geen reviews