Interactive Graphics

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 1125,- (vrij van btw)

Partneraanbod

Aangeboden door onze partner MBO College Hilversum.

Datum & Tijd

Neem voor meer informatie over deze cursus en de startdata contact op met Nicole Carbijn via n.carbijn@rocva.nl.

Locatie

MBO College Hilversum: Arena 301, Hilversum.

Deelnemers

Aan deze cursus kunnen minimaal 10 en maximaal 15 mensen deelnemen.

Als Allround AV-specialist, Theatertechnicus, Broadcast Operator, Technisch medewerker in musea of amusementsparken, VJ of Graphic Designer word je regelmatig gevraagd om in een live situatie real-time content te genereren of te verwerken. Veel gevraagde toepassingen zijn projection- en pixel mapping, real-time 3D rendering, interactieve installaties en presentaties, maar ook datavisualisaties, VR installaties en inter-process communication.

De cursus Interactive Graphics van MBO College Hilversum richt zich op het ontwikkelen van uitvoerbare concepten met de software TouchDesigner van Derivative. De node-based software is gebruiksvriendelijk en geeft de vrijheid om content zoals geluid, video, foto, en 2d/3d graphics te interpreteren naar een eigen toepassing. Met data is het mogelijk om het geheel aan te sturen. Denk hierbij o.a. DMX, OSC, UDP, Midi, Leap, Kinect etc, etc. De basis programmeertaal buiten de nodes is Phyton voor verdere uitbreiding van interactiviteit. Het is niet noodzakelijk om te kunnen programmeren.

Van AV-specialist tot VJ, van Technisch Medewerker tot Graphic Designer: iedereen die wil leren werken met de interactieve programmeringssoftware van TouchDesigner. Voor de eerste module is geen instapniveau vereist.

De cursus Interactive Graphics bestaat uit 4 modules. Iedere module duurt 10 weken en bestaat uit twee hoofdonderwerpen en twee praktijkopdrachten.

De eerste module richt zich op het ontwikkelen en uitwerken van concepten en het onder de knie krijgen van de software. Als praktijkopdracht maken de deelnemers een eigen interactieve presentatie.

De module heeft een totale studiebelasting van 8 uur per week en is hybride ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk delen van de cursus te volgen op eigen gekozen momenten.

1,5 uur: Maandagavond is er klassikale les

1 uur: Woensdagavond is er een livestream te volgen

2 uur: Wekelijkse verdiepingstutorials in een online leeromgeving

0,5 uur: Online Q&A antwoorden op vragen via video tutorials

3 uur: Uitvoeren van praktijkopdrachten

 

Na het succesvol afronden van de eerste module is het mogelijk om je op te geven voor de vervolgmodule, met als hoofdonderwerpen Interactive Design en Real-Time 3D rendering.

Emile de Lat
Emile de Lat

Emile de Lat is een ervaren mediaproducent die gespecialiseerd is in 3D Animatie, Realtime Graphics en technische producties. Als eigenaar van Media Communications ontwikkelt hij nieuwe technische producten en verzorgt hij trainingen voor diverse doelgroepen en instellingen. Kenmerkend aan zijn producties is de eenvoud aan de voorkant ongeacht de complexiteit aan de achterkant. Naast de technische ontwikkeling van producten geeft hij cursussen met softwarepakketten als Touchdesign en Cinema 4D als Maxon Certified Trainer.

24 januari 2022
Er zijn nog geen reviews