Cursus eindredactie HU
31 maart 2020

Cursus Communicatie & Interactie

Enige tot redelijke ervaring
Veel ervaring
Inschrijven € 1095 (vrij van btw)

Partneraanbod

Aangeboden door onze partner Hogeschool Utrecht

Datum & Tijd

Dinsdag 31 maart tot en met 19 mei 2020

Locatie

Koningsbergerstraat 9 Utrecht

Deelnemers

Maximaal 12 deelnemers

Veel publieke organisaties hebben participatie hoog in het vaandel staan. Ook voor commerciële bedrijven is het betrekken van hun omgeving belangrijk. In de praktijk blijkt het vaak lastig om op een effectieve manier invulling te geven aan samenwerking of samenspraak met bewoners, ondernemers en andere stakeholders.

In deze cursus staat het ontwerpen en uitvoeren van effectieve interacties tussen bewoners, stakeholders, zoals bedrijven en belangenorganisaties en de overheid centraal. Gebaseerd op wetenschappelijke literatuur geeft deze cursus inzicht in en handvatten voor het ontwerpen en uitvoeren van gesprekken en bijeenkomsten die bijdragen aan het doel. De kennis die wordt aangeboden, pas je toe op een cases uit je eigen werkpraktijk.

Communicatieprofessionals, projectleiders op het gebied van participatie, omgevingsmanagers en beleidsadviseurs van organisaties die contact met de omgeving onderhouden. De kennis in deze cursus is ontwikkeld in het publieke domein, maar is ook bruikbaar voor professionals werkzaam bij commerciële organisaties.

Om de cursus Communicatie en interactie te volgen, heb je een hbo-werk- en denkniveau nodig, plus minimaal twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau. Toelating vindt plaats op basis van je curriculum vitae.

Je brengt je eigen casuïstiek in. Dit kan zijn in de vorm van een participatieproces dat al is afgerond, momenteel loopt of nog moet worden voorbereid. Concreet betekent dit dat de eindopdracht is gericht op:

  • de voorbereidingen van een participatieproces
  • het ontwerpen of verbeteren van de interacties in een lopend participatieproces
  • evaluatie van een participatieproces en de interacties die hier onderdeel van uitmaken

De suggestie is om de cursus samen met een collega te volgen. Hierdoor wordt het makkelijk om het geleerde in je organisatie toe te passen in de praktijk.

Tijdens de bijeenkomsten krijg je klassikaal les. Daarbij deel je ook jouw praktijkervaring met de andere deelnemers.

20 januari 2020
Er zijn nog geen reviews