Big Data Basics
13 mei 2020

Cursus Big Data Basics

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 455,- excl. BTW (€550,- incl. BTW)
8/10

Datum & tijd

9 december

9:00-17:00

 

Locatie

Media Perspectives Learning Space
Joop v/d Endeplein 1
1217 WJ Hilversum

Vragen

Voor vragen kun je mailen naar talent@mediaperspectives.nl.

Data is de nieuwe grondstof van onze industrie. Met deze cursus voor beginners krijg je inzicht in wat big data is en wat voor typen data erbij horen. Je krijgt een overzicht van veelgebruikte data-toepassingen binnen de mediasector. Ontdek de mogelijkheden van data binnen jouw werk. Doe mee aan de curus Big Data Basics op 13 mei! Na de cursus:

  • Heb je inzicht in wat je met data kunt
  • Weet je hoe je data kunt analyseren
  • Weet je hoe je data kunt inzetten in de gehele productie workflow
  • Weet je hoe je data kunt inzetten voor personalisatie en aanbevelingen

Het verhalende proces verloopt voor iedereen ongeveer gelijk; we ontdekken eerst thema’s, produceren een verhaal, distribueren dat over de verschillende kanalen en analyseren de impact.

Data kan die gehele ‘lifecycle’ versterken en je helpen beslissingen te maken. We weten allemaal hoe vervelend het is als je content maakt, daar veel tijd in stopt en er dan vervolgens achter komt dat niemand het gezien of gelezen heeft. Waar ligt dat nou aan? Moet ik een ander kanaal gebruiken? Of een ander tijdstip? Is de vorm niet goed? En hoe kan ik ervoor zorgen dat het meer oplevert?

Data biedt hiervoor inzicht. Voor velen klinkt data in eerste instantie complex, maar voor professionals die weten waar je naar moet kijken, is data handzaam en elke dag interessant.

Kortom: aan de slag gaan met de content life cycle, personalisatie en recommendation is minder moeilijk dan het lijkt. Doe mee aan de cursus Big Data Basics op woensdag 13 mei om erachter te komen hoe jij deze datatools kunt gebruiken in je huidige functie.

Leden van de NVJ krijgen 30% korting op deze cursus. Voor de kortingscode kun je contact opnemen met de NVJ Academy.

De cursus is nuttig voor iedereen met een interesse in media en data. Van editors tot eindredacties, van communicatieafdelingen tot programmamakers – iedereen die wil weten hoe hij/zij in haar werk met data aan de slag wil gaan. Niet voor de specialisten, maar vooral voor mediamensen die voelen dat de datawereld hun kant op komt. De cursus is bedoeld voor mensen met geen tot weinig ervaring met big data.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waarom data in de media? Waarom personalisatie?
  • Inzicht, dashboards en analyse, wat kun je leren?
  • Recommendation, soorten, voors en tegens
  • Personalisatie met spannende usecases
  • Het effect op workflow en productieproces
Erik van Heeswijk
Erik van Heeswijk

De training wordt begeleid door Erik van Heeswijk. Hij is CEO en co-founder van CleverLions en SmartOcto. Erik is sinds 1998 prominent bij de ontwikkeling van contentstrategie betrokken, waarvan vijf jaar als Hoofdredacteur Digitaal van de VPRO. SmartOcto is een mediasysteem dat aan de hand van big data het optimale scenario voor elk verhaal over alle contentkanalen heen berekent, en heeft in de Benelux prominente mediaklanten.

Henri Engel
9 juli 2018
In de workshop heb ik ontdekt dat de online/media wereld heden ten dage volledig datadriven is. Data en media zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en derhalve daarmee ook met advertising. Nieuws en content zijn beiden sterk gestuurd door recommendation wat uiteindelijk een directe relatie naar advertising is. Ik heb mezelf wel de vraag gesteld “waar ligt de grens”?, is dat puur bereik? ROI? Hoe zit het met kwaliteit (inhoud)? De workshop heeft mij ook geleerd dat er nog een wereld te winnen is (of verliezen ….!) als het gaat om van recommendation een succes te maken laat staan een integraal onderdeel. Recommendation is in mijn ogen vooral (nog) een technische inside-out route. Is dat ook het geval met personalisation? Dit laatste onderdeel behoeft mijn inziens minstens nog een aantal workshops 😊 en is nog belangrijker dan recommendation. Twee dagen om een (r)evolutie te bespreken is kort. Maak dit een ongoing track………”
Sarah van der Land
3 juli 2018
“In algemene zin vond ik het een goede cursus met een breed spectrum aan onderwerpen, waar ik veel aan heb gehad, vooral door een inkijkje in de ervaringen/kennis van Erik.”
Deelnemer 1
11 december 2018
Het was allemaal goed geregeld, en de deskundigheid van de onderhoudende docent was top!
Deelnemer 2
11 december 2018
Ik vond dat de training Big Data Basics heel goed was: actueel, met humor en begrijpelijk.