360 graden cursus
19 mei 2020

Kennismaken met 360° video

Geen tot weinig ervaring
Inschrijven € 922,- excl. BTW, (€1115,- incl. BTW)
9/10

Datum & tijd

Dinsdag 19 en 26 mei, 18:30 – 21:30 uur

Locatie

Mediacentrum – Learningspace Media Perspectives

Joop van den Endeplein 1, 1217 WJ Hilversum

Kortingstarief

Partners van Media Perspectives krijgen 50% korting op deze cursus. Voor ZZP’ers geldt een kortingstarief van 30%. Kom je in aanmerking voor korting? Mail dan naar talent@mediaperspectives.nl.

Deelnemers

Minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers. Bij te weinig aanmeldingen gaat deze cursus niet door, dit hoor je uiterlijk twee weken van tevoren.

Met Virtual Reality (VR) kun je iemand meenemen naar een andere plek. Dit om iemand te informeren, inspireren of vermaken. Er zijn tal van toepassingen mogelijk voor nieuwsverhalen, documentaires en live-evenementen, maar ook in de zorg en makelaardij heeft VR toegevoegde waarde.

In deze tweedaagse avondcursus ga je aan de slag met het maken van een eigen 360º video. VR- en AR-expert Michel Verspagen ondersteunt je hierbij; Van script tot het filmen en de distributie van je 360º video. Ook leer je over de nieuwste technologieën en technieken op het gebied van Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR).

Na de cursus:

  • Weet je hoe je de basis legt voor een 360° video productie
  • Heb je zelf gefilmd met een 360° video camera
  • Heb je een basis begrip van de tools en technieken die gebruikt worden bij VR producties

De training is interessant voor iedereen die iets met VR/AR/MR wil doen, maar nog niet precies weet ‘waarom’ en ‘hoe’? Of je nu mediamaker, opdrachtgever, docent of marketeer bent, kom ontdekken wat deze technieken voor jou kunnen betekenen. De training richt zich op mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met het maken van een 360 graden videoproductie.

Programma

Dag 1:

  • Introductie op 360 graden video
  • Maken van een eigen script/storyline

 

Dag 2:

  • Zelf draaien met een eenvoudige 360 graden camera
  • Bekijken wat je nu geproduceerd hebt en van elkaar leren

 

Michel Verspagen - Immersive expert
Michel Verspagen
Michel Verspagen

Michel Verspagen is sinds 2015 actief als zelfstandig ondernemer op gebied van immersive media. Hij helpt bedrijven om VR en AR op de juiste manier in te zetten. In samenwerking met andere partners heeft Michel een coördineerde rol gehad bij producties voor bijvoorbeeld ING, ABN Amro, de NAM, Transavia en Audi. Met de huidige partners hebben zij een breed aanbod, van het faciliteren van VR evenementen tot 360º video producties en het ontwikkelen van VR applicaties.

 

Deelnemer 1
9 oktober 2018
Een geweldige eerste dag over de media en video van de toekomst (die eigenlijk al vandaag begonnen is). Het theoretisch kader daarbij is heel fijn, aangevuld met veel voorbeelden en praktijkcases.
Deelnemer 2
9 oktober 2018
Er was veel ruimte voor onze vragen; we konden veel zelf proberen/ ervaren (niet alleen maar luisteren maar ook doen). De trainers van deze training zijn kundig, op de hoogte en flexibel.
Deelnemer 3
23 oktober 2018
Zelf een 360 video maken was het allerleukste om te doen binnen deze cursus. Het geeft je de mogelijkheid te ervaren wat de (on)mogelijkheden zijn en de theorie die je hebt geleerd meteen toe te passen om heel simpele, maar effectieve schaal.