Tech

Mediadiensten in optimale kwaliteit, op ieder moment, op iedere plaats, op ieder apparaat, voor iedere consument, tegen acceptabele kosten!

Tech - Media Perspectives
Tech - Media Perspectives

Zonder goed inzicht in technologie-ontwikkelingen is innovatie ondenkbaar. Digitalisering versnelt alle bedrijfsprocessen in media. Mediabedrijven bewegen naar een volledig digitale, globale, internet-gebaseerde werkwijze in contentproductie én distributie. Als bedrijven en organisaties in de digitale creatieve industrie zit digitalisering in ons DNA. De apparaten voor digitale diensten komen uit China, Zuid-Korea en Japan. De internationale platformen komen uit Silicon Valley en China. Het testen en ontwikkelen van digitale concepten en diensten voor hun wereldwijde uitrol gebeurt hier, in Nederland. In Nederland gaan de ontwikkelingen harder dan in ons omringende landen. Dankzij onze digitale infrastructuur, onze open cultuur en snelle adoptie van nieuwe oplossingen zijn we uitgegroeid tot het ideale testland.

Samenwerken en experimenteren

De media-industrie is in transitie. Er is een immer-groeiende behoefte om massale hoeveelheden content binnen en over grenzen te delen. Dit vereist internationale standaarden en specificaties. Maar het vereist ook experimenteren en samenwerking op nationaal en Europees niveau tussen partijen die gezamenlijk de keten vormen tussen contentcreatie en de consument.

Media Perspectives biedt inzicht in ontwikkelingen die komende jaren relevant zijn of gaan worden. We doen dat door:

Agenda

Het team

Peter Schurman
Peter Schurman
Tari Simonis